Drentse kok gezocht voor kookwedstrijd Kindermenu 2.0

Bourgondisch koken met kids.
Bourgondisch koken met kids.
Foto: Provincie Drenthe

Zuidwolde – In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe Gezond dagen restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. De initiatiefnemers van het menu zijn op zoek naar enthousiaste koks en scholen die hun steentje willen bijdragen!

De startbijeenkomst van deze wedstrijd vindt -tijdens de *Dutch Agri Food Weekplaats op 5 oktober. Dan ontvangen alle scholen in Drenthe een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. De recepten kunnen tot 11 november a.s. worden aangemeld voor deelname aan de kookwedstrijd. Per gemeente beoordeelt een heuse vakjury – bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder- de inzendingen. Zij bepalen eind november welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Het winnende recept komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant en de schoolklas wint een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten van de twaalf Drentse gemeenten
worden gebundeld in een inspirerend kookboek!

Populairder

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Gezond voedsel is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Uniek is dat we ook koks en restaurants betrekken bij het initiatief. Lokaal, lekker en gezond voedsel in
restaurants is de toekomst!”

Wil jij als chef-kok je steentje bijdragen aan het maken van een gezond kindermenu voor Drentse restaurants? En vind jij het leuk om schoolkinderen te begeleiden bij hun zoektocht naar gezond voedsel? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de kookwedstrijd Kindermenu 2.0! Houd er rekening mee dat je ongeveer 3 dagdelen besteedt aan de kookwedstrijd: de startbijeenkomst op 5 oktober (ochtend), jury dag in november (ochtend of middag) en het geven van een kookworkshop in januari (tegen een onkostenvergoeding, ochtend of middag). Scholen hoeven zich vooraf niet in te schrijven voor deelname aan de wedstrijd.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over Kindermenu 2.0, heb je tips voor de organisatie of wil je meedoen als chef-kok? Neem dan contact op met Karlijn Meijerink van Jong Leren Eten via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen