Boerendrokte met Nering rond de Karstenhoeve

Foto: Karstenhoeve

Ruinerwold – Na alle hectiek van de vorige boerendrokte op 16 juni is de rust weer een beetje teruggekeerd. Maar natuurlijk niet voor lang, want zaterdag 14 juli tussen 11.00 en 16.00 uur staat in het teken van de handel en arbeid anno 1920. Het is een komen en gaan van allerlei volk.
De scharensliep en de touwslager melden zich voor hun diensten in de hoop wat te kunnen verdienen. In het dorp is een aantal boeren van plan een coöperatieve zuivelfabriek op te richten. Een van hen komt op bezoek bij de familie Karsten om hen over te halen ook lid te worden van de coöperatie. De boer en zijn vrouw vinden dat ze zelf de zaken goed op orde hebben en voelen er niets voor.

Redetwisten

Enkele familieleden komen zelfs langs om hen op andere gedachten te brengen. Of dit iets uithaalt? En dan komt de dominee ook nog in opdracht van de kerkenraad. Voor boer Karsten en zijn vrouw genoeg zaken om over te redetwisten. Gelukkig komt deze middag de scheerboas om de boer en opa Karsten te scheren voor de zondag en is er even tijd om de laatste nieuwtjes en roddels te bespreken en zoals gewoonlijk heeft de scheerboas nog enkele moppen.

Het personeel is druk in de weer. De meiden met de was, er wordt boter gekarnd en de knechten zijn ondertussen afrasteringspalen aan het maken. De hoofdknecht mist op een gegeven moment een van de knechten en ontdekt dat de deurtjes van de knechtenkamer op de hilde dicht zijn en hij gaat maar eens op onderzoek uit!
Het wordt weer een dag waar van alles gebeurt en het publiek maar zo kan worden ingezet om de handen uit de mouwen te steken. Laat u verrassen en kom zaterdag 14 juli een kijkje nemen bij boerendrokte!

Reacties