Borrelen met kunstenaars in Wildschutserve

Impressie van Ondertussen.
Foto: Dick Marissen

De Stapel – De afgelopen weekenden toonden negen Drentse kunstenaars gezamenlijk het resultaat van het kunstproject ‘Ondertussen’. Deze gevarieerde expositie bij Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29 in De Wijk, is nog t/m zondag 8 juli te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Die laatste zondagmiddag kunt u vanaf 15.30 uur samen met de kunstenaars het glas heffen tijdens de ‘finissage’ en in gesprek gaan over hun werk.

In 2017 bestond het Beeldend Collectief Drenthe (BCD) 10 jaar. Die gelegenheid werd aangegrepen om een gezamenlijk project te starten rond het thema ‘Ondertussen’;  De deelnemende kunstenaars, afkomstig uit de gemeenten Westerveld, de Wolden en Hoogeveen, maakten naar aanleiding van dit thema tekeningen, schilderijen, textielkunst, installaties en beelden. De Drentse kunstenaars  Coby Bos, Bert Denneman, Hugo Galama, Elja van der Graaf, Janneke Hogerheijde, Lia van Rhijn, Sejo Slingenberg, Janny Smit en Martha Veldthuis interpreteerden het thema Ondertussen op zeer uiteenlopende wijze. De expositie is door die variatie niet alleen boeiend, maar vaak ook verrassend.

Betekenissen

Het alledaagse begrip ondertussen kent tal van betekenissen. Ondertussen is een moment in de tijd; het impliceert het bestaan van verschillende realiteiten, het leven in verschillende snelheden; maar Ondertussen is ook anders dan gedacht; misleidend soms. Denk aan dubbele agenda’s…

Kijk voor meer info op www.wildschutserve.nl of www.beeldendcollectiefdrenthe.nl.

Lees ook ‘Ondertussen’ als expositie bij Wildschutserve

 

Reacties