Woldenestafette uniek evenement in De Wolden

hp photosmart 720
Foto:

Echten – Vanuit Echten wordt zaterdag 22 september de Woldenestafette gehouden. De hardloopwedstrijd die in estafettevorm wordt gelopen door teams van 8 personen. De route loopt door de gemeente De Wolden, veelal op fietspaden. Er zijn 8 etappes variërend van 3,6 tot 9,1 km. Deze afstanden zijn voor iedereen die een beetje getraind is, te doen.

De opzet van het evenement is dat het gezellig is, de uitslag is van minder belang. Toch zijn er ieder jaar een aantal teams die voor de winst gaan.  Voor zover bekend bestaat er in Nederland niet een zelfde wedstrijd.

Feestelijke start twee jaar geleden.

Unieke locatie

De start en finish vindt plaats op het mooie terrein van Koninklijke Visio Het Huis te Echten. Op deze unieke locatie is een gezellig terrein ingericht. De start is om 11.00 uur en de eerste teams worden om 15.15 uur terug verwacht. De teams bestaan dus uit maximaal acht lopers die om de beurt een etappe lopen. Een team kan ook uit minder lopers bestaan, maar dan  zijn er lopers die twee etappes lopen. Een fietser naast de loper zorgt voor extra veiligheid, verkeerregelaars zorgen voor veilig oversteken. De andere teamleden volgen in auto`s en rijden alvast naar de volgende wisselplaats. Er wordt  geprobeerd in de hoofddorpen van De Wolden voor vertier te zorgen d.m.v. muziek bij de wisselplaatsen.

Rad van Avontuur

Wanneer de teams allemaal zijn gefinisht is er een Rad van Avontuur.  De opbrengst van het Rad van avontuur en de inschrijfgelden worden deze keer gebruikt voor aanschaf van nieuwe skelters voor de Refaja hoeve in Echten.  De organisatie hoopt dat er twee of drie skelters kunnen worden aangeschaft. In het begin was het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen  voor een (regionaal) goed doel, nu ligt het accent meer op het sportieve vlak. De organisatie bestaat uit afgevaardigden van de loopgroepen uit De Wolden. De estafette wordt om de twee jaar georganiseerd, met de hulp van 50 vrijwilligers. Er hebben zich inmiddels al 8 teams aangemeld! De organisatie hoopt dat dit jaar meer dan 30 teams zullen starten.

Meer informatie is te vinden op http://Woldenestafette.nl. Daar kan men zich ook inschrijven.

Reacties