25 gediplomeerde natuurgidsen in Zuidwest Drenthe

Foto: IVN

Zuidwolde – Zuidwest Drenthe is 25 gediplomeerd natuurgidsen rijker. Zaterdag ontvingen 25 cursisten hun diploma als afsluiting van de Natuurgidsenopleiding de IVN-afdelingen Westerveld en Hoogeveen en de Natuurvereniging Zuidwolde organiseerde.

De natuurgidsenopleiding is een kaderopleiding van het IVN waarin niet alleen kennis van natuur en landschap centraal staat, er is daarnaast veel aandacht voor didactische aspecten. Hart, hoofd en handen staan centraal in de cursus: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn.

Benderse

Ruim 30 deelnemers begonnen in januari 2017 aan deze opleiding, 25 van hen wisten de opleiding succesvol af te ronden. De cursus bestond uit zo’n vijftig bijeenkomsten: theorieavonden in het bezoekerscentrum aan de Benderse in Ruinen en praktijkbijeenkomsten in het veld. Naast theoretische en praktische studie maakten de cursisten als afronding ook een educatief werkstuk. Zo ontwikkelden cursisten een onderwijsprogramma over insecten voor een basisschool, een activiteitenprogramma voor ouderen met dementie of een educatief programma voor kinderen in het speciaal onderwijs.

Reestdal

De landelijk erkende cursus werd door drie natuurverenigingen gezamenlijk georganiseerd: IVN-afdelingen Westerveld en Hoogeveen en de Natuurvereniging Zuidwolde. De drie verenigingen zijn actief in Zuidwest Drenthe: bijvoorbeeld in de nationale parken het Drents Friese Wold en het Dwingelderveld en in het Reestdal. Zaterdagmiddag 25 werd de cursus tijdens een feestelijke bijeenkomst afgerond met de diplomering van de volleerde natuurgidsen.

Meer informatie: natuurgidsenopleiding.blogspot.nl

Reacties