Muziekvereniging DES Linde verwelkomt Nederlands Kampioen

Foto:

Linde – Paula Rudolph, lid van muziekvereniging D.E.S. Linde, is zaterdag 16 juni in Berlicum Nederlands kampioen geworden. De 18-jarige Paula Rudolph komt uit Linde en speelt bij de malletband van D.E.S.

Ze is zes jaar geleden als leerling begonnen maar al snel bleek dat ze enorme kwaliteiten had wat betreft muziek. Na het behalen van een paar diploma’s heeft ze op eigen initiatief deelgenomen aan een solistenconcours in het Noorden, georganiseerd door de Gronings/Drentse muziekbond (MGD). Dit vond plaats in Zuidlaren. Ze kwam uit in de tweede divisie kleine trom met het nummer Mr. Right 003 geschreven door Daan Cornelissen. Met dit optreden behaalde ze 89 punten. Goed voor een eerste prijs. Aan het einde van de middag bleek ze ook nog eens de beste slagwerker van de dag te zijn van haar divisie. Hiervoor kreeg ze ook nog een beker. Doordat ze 89 punten gehaald had mocht ze ook meedoen aan het NK.

Deelnemersveld

Het NK in Berlicum had een sterk deelnemersveld maar Paula stond ook hier haar ‘mannetje’ wel. Na een lange middag wachten was ze eindelijk aan de beurt. Ze speelde hier het zelfde muziekstuk als in Zuidlaren. Dit optreden werd door de jury beloond met maar liefst 92 punten, wat leidde tot Nederlands kampioen kleine trom in de tweede divisie.

Afgelopen woensdagavond heeft ze aan alle leden nog een keer haar optreden laten zien en horen. Daarna was het tijd om haar in het zonnetje te zetten. Paula houdt er helemaal niet van om op de voorgrond te treden, maar ze kon er niet meer onderuit. De fanfare heeft haar een serenade gegeven en van de vereniging kreeg ze nog een cadeaubon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen