Vrijwilligersfestival gratis uitje voor harde werkers

Vrijwilligersfestival de Wijk groot succes.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Na een jaar zonder, wordt door VIP De Wolden weer een vrijwilligersfestival georganiseerd. Het evenement, dat een waardering wil zijn voor alle vrijwilligers in De Wolden, vindt plaats op vrijdag 19 oktober in buitencentrum De Poort in Ruinen.

Vanuit Welzijn De Wolden, waar het Vrijwilligers InformatiePunt VIP onder valt, wordt ook weer een speciaal magazine uitgegeven. Dit jaar zijn er geen workshops, dat werd door de mensen ook als wat teveel bevonden. Het festival is twee keer eerder georganiseerd. In de Wijk in 2015, toen er zo’n 150 vrijwilligers naar De Havezate kwamen, en in 2016 in De Boerhoorn in Zuidwolde, waar 250 harde werkers op afkwamen.

Leonoor Colenbrander en Aïsha Slot van VIP De Wolden weten dat er vele malen meer vrijwilligers in De Wolden actief zijn, dan er op de eerste twee feesten zijn gekomen. ‘We kregen eerder wel vragen van mensen. “Mag ik daar ook naartoe?” Veel mensen weten dat niet, maar echt alle vrijwilligers zijn welkom. Ook de mensen die actief zijn voor sport- of muziekverenigingen, op scholen of zorginstellingen. Als ze maar vrijwillig bezig zijn’, stelt Leonoor vast. ‘Ze moeten zich wel aanmelden.’

Opmerkingen

Dat er vorig jaar even geen festival was, was een bewuste keuze. ‘Maar we kregen wel opmerkingen van mensen dat ze wel weer zin hadden in een feestje.’ De dames zijn inmiddels alweer enige weken bezig en worden in de werkgroep gesteund door collega’s van Welzijn De Wolden. In Buitencentrum De Poort is volop ruimte om alles te organiseren, hebben Aïsha en Leonoor al met eigen ogen kunnen zien.

Vrijwilligersfestival de Wijk groot succes.

Wat is er dan allemaal te doen op 19 oktober tussen 19.30 en 23.00 uur? In ieder geval muziek in verschillende ruimten. ‘Er komt ook een barbier om de mannen te knippen of scheren. Als zich veel mannen aanmelden, neemt de barbier zelfs twee stoelen mee’, vertelt Leonoor. Er komen een goochelaar en sneltekenaar, maar ook The Powergirls staan op het programma met zang, dans en quizvragen. Er is een zogeheten silent-disco (met koptelefoon op) en voor jongeren een graffiti-workshop, al mogen ouderen die zin hebben daar natuurlijk ook aan meedoen. Verder zijn er activiteiten in Caribische sferen, is er een Photo-Booth en lopen er verschillende vreemde typetjes rond.

Teveel om op te noemen dus, wat best de nodige werkzaamheden vooraf met zich meebrengt. Niet voor niets dat ze hulp krijgen, ook op de avond zelf. ‘Het moet een avond worden voor jong en oud, voor mannen en vrouwen’, benadrukt Aïsha. ‘We hebben eerder wel gemerkt dat er vooral vrouwen komen, maar mannen zijn natuurlijk ook welkom. En er zijn ook zoveel jongeren actief als vrijwilliger, die willen we ook graag bereiken.’

Aanmelden moet uiterlijk 30 september in verband met de catering, dat kan via www.welzijndewolden.nl

Reacties