De Lach regeert optocht in Koekange

Koekange – De optocht van Koekange was vrijdagavond weer een groot feest. Als extra publiekstrekker had een vriendengroep De Lach op de wagen gezet, André Pronk. Deze man maakte in Nederland furore door voor allerlei talentenjachten auditie te doen, maar nergens verder te komen. Zingen kan hij nauwelijks, maar zijn lach bleek enorm aanstekelijk.

Het was een hoogtepunt in de optocht, waar iedereen op zijn of haar manier druk was geweest een mooie wagen te creëren. Eentje huren, kopen of toch maar zelf maken. De jury wist niet wie zelf bezig was geweest, de organisatie wel. Zo kon op een eerlijke manier beoordeeld worden wie de eerste prijzen zouden winnen.

Variatie

Er kwam weer van alles langs, maar opvallend was het aantal fleurige wagens met Flower Power en Foute Feesten. Het bracht in ieder geval veel sfeer langs de weg. Natuurlijk was de opengereten tankwagen er ook weer, waar half ontblote vrienden met de les bier in het lauwwarme water badderden en onderweg nogal wat vocht verloren. De jongste schooljeugd was er verleed als Legopoppetjes of bijen, natuurlijk was de Drentse wolf een onderwerp op meerdere wagens.

Reacties