Schaapskooi Ruinen genomineerd voor Harry de Vroomepenning

Foto:

Assen – De nieuwe schaapskooi van stichting Het Drentse Heideschap in Ruinen is en van de twee genomineerden voor de Harry de Vroomepenning. De opponent is de Vereniging Historisch Anloo voor het oorlogsmonument Anloo-Kniphorstbosch.

De penning wordt op donderdag 5 juli uitgereikt in het Duurzaamheidscentrum in Assen. In totaal kwamen er elf inzendingen binnen, na een grondige bestudering besloot de werkgroep, jury, tot twee nominaties.

De Harry de Vroomepenning is een initiatief van de Stichting Het Drentse Landschap. Deze organisatie reikt tweejaarlijks de Harry de Vroome Penning uit aan initiatieven of mensen die iets bijzonders voor de ontwikkeling van het landschap In Drenthe hebben gedaan of gaan doen. Centraal daarbij staat een duurzame kwaliteitsbevordering van landschap met behoud van landschapskarakteristieke elementen.

Gerestaureerd

De schaapskooi van Ruinen werd vorig jaar grondig aangepakt. De oude kooi werd gerestaureerd, daarnaast verrees een nieuwe kooi die plaats biedt aan vierhonderd schapen. Tevens werd een informatieruimte gebouwd met op de eerste verdieping een vergaderruimte, met fraai uitzicht over de heide van het Dwingelderveld. Ook werd een uitkijktoren neergezet, die een fantastisch uitzicht biedt over het Nationaal Park. De schaapskooi won onlangs ook al de Publieksprijs bij de Drentse Architectuurprijs.

Reacties