Alteveer en Kerkenveld klaar voor feestweek

Zoek de bal was vorig jaar een groot succes.
Foto: Feestcommissie

Alteveer/Kerkenveld – Tweelingdorp Alteveer/Kerkenveld staat tijdens de feestweek in augustus helemaal in teken van Amsterdam/Mokum. De feestweek wordt gehouden van 27 augustus tot en met 2 september en staat weer bol van de activiteiten voor alle leeftijden.

Vorig jaar werd het hele programma op zijn kop gegooid. De nieuwe indeling leverde veel positieve reacties op. De feestcommissie bouwt nu voort op het succes van vorig jaar. Op maandag 27 augustus wordt om 19.30 afgetrapt met een koppel-darttoernooi en om 20.00 uur is er klaverjassen en jokeren in de feesttent.

Dinsdagmiddag is er voor de jeugd een gevarieerd programma met om 13.30 uur het Obstakel Spektakel en voor de wat jongere kinderen een kindermiddag vanaf 14.00 uur. ’s Avonds begint de gezinsbingo om 20.00 uur, waar weer fantastische prijzen te winnen zijn met als hoofdprijs een luxe spiegelreflexcamera met cursus! Woensdag van 11.00 uur tot 16.00 uur is er een Doe-markt en een rommelmarkt. Op de Doe-markt zijn verschillende soorten activiteiten te vinden waar een ieder aan mee kan doen. Vanaf 17.45 uur kunnen de hardlopers hun energie kwijt tijdens de 48ste editie van de Alkeloop. ’s Avonds om 21.00 uur zal menig brein hard moeten werken bij de theorieronde.

Dauwtrappen

Donderdag gaat het wekkertje vroeg af voor het dauwtrappen. Aanvang om 06.00 uur voor de 10 km en om 07.00 uur start de 5 km. Aansluitend staat er om 08.30 uur een heerlijk dorpsontbijt klaar. Om 13.00 uur vertrekken de deelnemers van het happen en trappen. Een fietstocht door het Drentse land met af en toe, de naam zegt het al, een hapje of een drankje onderweg. Om 18.00 begint de optocht van de versierde wagens met het traditionele rondje door beide dorpen. Na de optocht is er een ‘After Optocht Verkleed Party’ met muziek van DJ Ryan.

Vrijdagmorgen om 10.00 uur is er een ‘Ik hou van Holland’-spel, gebaseerd op het bekende programma van Linda de Mol, waar iedereen actief aan mee kan doen. Vrijdagmiddag om 13.30 begint de meerkamp voor de jeugd. ’s Avonds vanaf 19.00 uur kunnen we menig talent op het podium aanschouwen tijdens de playbackshow.

Competitie

Zaterdagmiddag om 13.00 uur is er, traditiegetrouw, als onderdeel van de Amsterdam/Mokum-competitie, de meerkamp voor oudere jeugd en volwassenen. ’s Avonds verzorgt de band SPOT een spetterend optreden. Om 21.00 uur is de tent geopend. Zondag is er ter afsluiting om 17.00 uur een evangelisatiedienst met medewerking van Gerald Troost.
De feestcommissie heeft er in ieder geval erg veel zin in en ziet u dan ook graag verschijnen op het feestterrein aan de Jan Haarstraat in Alteveer. Voor meer informatie  en het gehele programma kunt u kijken op  www.alteveerkerkenveld.nl.

 

 

Reacties