Nieuw pand voor Glasvezel De Wolden

Glasvezel.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Glasvezel De Wolden is verhuisd naar een nieuw onderkomen: achter het busstation heeft de organisatie haar intrek genomen in Hoofdstraat 41a. Het pand wordt op zaterdag 16 juni feestelijk geopend, tevens is er dan een open dag met het evenement ‘De Toekomst is Nu’.

Tijdens de open dag laten de mensen van Glasvezel De Wolden graag zien wat er allemaal mogelijk is met en dankzij glasvezel. Zo is het dynamische bedrijf Virtuo-VR aanwezig met twee spectaculaire virtual-reality games: VR Racing en Katwalk. Aanwezigen kunnen deze games uiteraard proberen. Dergelijke games vereisen een hoge bandbreedte en een snelle verbinding om goed gespeeld te kunnen worden. Virtuo-VR geeft tevens een demonstratie van een toepassing van glasvezel, die het best tot z’n recht komt met een paarse kabel.

Jouw.Buzz

Speciaal voor ouderen die geïnteresseerd zijn in de digitale ontwikkelingen, is er Jouw.Buzz. Dat is en vrachtwagen, die speciaal is ingericht met presentatieschermen, MacBooks, iPads, AppleTV, wifi en 3D-printers. Medewerkers van de bibliotheek en Jouw.Buzz geven deze dag informatie over de cursus Digisterker. Deze is vooral bedoeld voor ouderen om te leren werken met de digitale overheid. Na afloop van de cursus kunnen ouderen zelfstandig gebruik maken van de digitale dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.

De providers die op het netwerk van GDW actief zijn, laten zich deze open dag ook van hun beste kant zien. Er wordt een en ander getoond van AVM, de fabrikant van bijvoorbeeld de Frit!zBox-modems, en er wordt van alles getoond op het gebied van slimme huizen.

EigenWolkje

Sasa Svitlica uit Ruinen vertelt deze dag over zijn bedrijf EigenWolkje, dat niet had kunnen bestaan zonder glasvezel. Nander Stellink van het bedrijf Sleutelstudent uit de Wijk geeft informatie over zijn diensten. Onder de eerste honderd bezoekers aan de open dag worden vijf boodschappentassen vol producten verloot, de eerste honderd bezoekers krijgen sowieso een voucher van Jumbo Termeulen. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het kantoor aan de Hoofdstraat is voorlopig op twee ochtenden en een avond in de week open.

Het graafwerk in de gemeende De Wolden gaat ondertussen ook gewoon door.  De graafploegen gaan erg snel, maar bij het afmaken van huisverbindingen is wat vertraging ontstaan. Sommige huishoudens in Echten, Koekangerveld en Berghuizen hebben al enige tijd paarse kabels voor de deur liggen, maar wachten nog op aansluiting.  Met de aannemer is afgesproken dat voor de bouwvak in principe de hele aanleg boven de A28 gereed moet zijn. Tevens is besloten om de helpdesk uit te breiden. De telefonische bereikbaarheid van Glasvezel De Wolden liet de laatste tijd te wensen over. Naast de werkzame vrijwilligers zijn vier parttimers ingehuurd om de telefoon aan te nemen en mailtjes te beantwoorden.

Reacties