Politie onderzoekt vaten met gevaarlijke stoffen

Foto: Politie Staphorst

De Wijk – In een bosgebied aan de Schiphorsterweg bij de Wijk zijn zaterdagmiddag enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen bij een bestelbusje. In de eerste melding werd gesproken een busje dat in brand zou staan maar dat bleek niet te kloppen. Uit een aantal vaten kwam witte damp, dat eerst werd aangezien voor brandrook.

Vier agenten werden met ademhalingsklachten voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. De klachten over prikkende ogen waar de politie eerder melding van deed, bleken van de agenten afkomstig en niet van omwonenden. Daarna is de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden ingetrokken. De vier lagen een nacht ter observatie in het ziekenhuis, maar zijn weer thuis.
Gisteravond was nog niet duidelijk welke gevaarlijke stoffen in de vaten zitten. De vaten en het busje werden weggehaald voor nader onderzoek door de politie. Het gebied waar de vaten lagen, was lang afgesloten voor het publiek.

Burgernet
In de buurt van het busje zijn twee mannen gezien die in de richting van de Wijk gingen.  De politie is op zoek naar deze mannen. Hiervoor is een Burgernetmelding uitgedaan. Het signalement luidt twee getinte mannen, waarvan een modder op zijn kleding heeft. Wie deze mannen ziet, wordt verzocht 0900-8844 te bellen.

Reacties