Bibliotheek de Wijk verhuist naar IKC De Horst

Bibliotheek.
Foto: Eigen foto

De Wijk – De gemeente en het bestuur van de bibliotheek hebben overeenstemming bereikt voor de huisvesting van de bibliotheek in de Wijk. De bibliotheek verlaat het pand aan de Prins Clauslaan in de Wijk en verhuist naar het Integraal Kindcentrum aan de Postweg.

Het pand aan de Prins Clauslaan wordt overgedragen aan de gemeente. “We vinden de synergie tussen de bibliotheek en de Brede School heel belangrijk,” aldus wethouder Mirjam Pauwels. “Alle betrokken organisaties zien de meerwaarde van deze verbinding”.

Op 18 juni start de verbouwing van het Integraal Kindcentrum en wordt de ruimte geschikt gemaakt voor de vestiging van een moderne bibliotheek. Pauwels: “De bibliotheek is straks een moderne ontmoetingsplek met een lage drempel: ik verwacht daar veel nieuwe dynamiek”.

Meerwaarde

De ruimte wordt zo ingericht dat de bibliotheek hier volledig zelfstandig en met behoud van een eigen identiteit kan functioneren. Zowel de school als de bibliotheek zien meerwaarde in de vestiging van de bibliotheek binnen het centrum en de onderlinge samenwerking.

Het is de bedoeling dat de nieuwe bibliotheek haar deuren opent bij de start van het nieuwe schooljaar.

Reacties