Oosteinde: ook een klein dorp dat groot kan zijn

Oosteinde – Waar een klein dorp groot in kan zijn. Het is een veelgehoorde kreet in de gemeente De Wolden en die was vaak van toepassing op dorpen als Echten, Veeningen en Koekangerveld. In Oosteinde kunnen ze er ook wat van en dat laten ze vandaag nog tot een uur of vijf zien.

Het evenement Oosteinde Ontmoet werd speciaal georganiseerd voor inwoners en ondernemers om elkaar te leren kennen. Maar ook om te laten zien wat er allemaal tot stand is gebracht in korte tijd. Spreekstalmeester Johan van Dijk lichtte het vanmorgen bij de opening allemaal nauwgezet toe: van alle moderniseringen aan dorpshuis De Kolonie tot de aanleg van een kunstgras speelveld aan de Schoolstraat. De kinderen van openbare basisschool De Wezeboom wilden ook graag hun school laten zien aan de aanwezigen.

Strak in het pak

Burgemeester Roger de Groot, ondanks de warmte keurig strak in het pak, nam de verschillende openingen voor zijn rekening. Bij het dorpshuis liet hij zich assisteren door kinderen, op het speelveld werd een voetbalwedstrijd gespeeld tussen dames en heren, waarbij de burgemeester zelf ook in actie kwam. Hij deed daar zijn jasje even voor uit.

Reacties