Geld voor Silo 161 en Glazen Brink

Metssilo bij Wever en Co wordt recreatiewoning
Foto:

Assen De provincie Drenthe kent subsidie toe aan vijf projecten die een bijdrage leveren aan Drenthe als dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Daaronder het plan om in Ruinerwold een mestsilo – silo 161 – om te bouwen tot overnachtingsplek en een ‘Glazen Brink’ bij Landclub Ruinen.

‘Het gaat om vernieuwende projecten, die aansluiten op de vraag van de toerist en die Drenthe nog aantrekkelijker maken als vakantiebestemming. Een aantal projecten speelt in op nieuwe doelgroepen, zoals Duitse toeristen en richt zich op verlenging van het seizoen. Deze projecten leveren dan ook een impuls voor de werkgelegenheid in het voor- en naseizoen’, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Glazen Brink

De ‘Glazen Brink’ op Landclub Ruinen is bedoeld als een ontmoetingsplek voor jong en oud onder een glazen overkapping. Daaronder zitten dan onder andere een speelkasteel met speelparcours en een welness met sauna’s bij het bestaande overdekte zwembad. Hiermee wil de camping een stijging in de bezetting realiseren in het voor- en naseizoen en ook Duitse toeristen aantrekken.

Silo 161 is een plan achter het bedrijf Wever & Co aan de Dokter Larijweg 161 Het wordt een bijzondere overnachtingsplek in een voormalige mestsilo. Een duurzaam gebouwde accommodatie, waarbij de originele bouw zichtbaar blijft en de inrichting komt uit de landelijke woonwinkel op het erf.

Andere projecten

Andere projecten die subsidie ontvangen, zijn – het CabinCamp op camping Boerhaarshoeve in Grolloo. Daar komen zes outdoorcabins met comfortabele bedden, als betaalbare en unieke overnachtingsmogelijkheid voor groepen; oerbeleving en comfort dichtbij de natuur. Verder het project voor saloon- en kasteellodges voor gezinnen met kinderen op de camping bij attractiepark Drouwenerzand. Hiermee zoekt het park de samenwerking in arrangementen met middeleeuws-restaurant Robin Hood en Manege Gasselte. Tenslotte ook voor T.E.A.S.E.R: Trefpunt voor Eten, Animatie, Spelen En Recreatie op vakantiepark Witterzomer, met als eyecatcher een unieke indoor speeltuin voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Ook komt er een bowlingcentrum.

De projecten krijgen subsidie uit de regeling Vrijetijdseconomie Drenthe, die sinds januari 2018 is opengesteld. In deze subsidiepot is voor 2018 een bedrag van in totaal €500.000 opgenomen. Door toekenning van subsidie aan de bovengenoemde projecten blijft er voor de rest van 2018 nog €120.000 over. Daarvoor geldt wie het eerst komt met een goed onderscheidend project, die het eerst maalt. De subsidieregeling wordt in 2018 geëvalueerd.

Reacties