Jonge Beer Brouwerij opent de deuren

Foto:

Hoogeveen – Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen opent tijdens de landelijke Week van het Nederlandse Bier op zaterdag 2 juni voor iedereen de deuren van de brouwerij. Dat gebeurt in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Een deel van de hop van de brouwerij wordt in Echten bij de Naoberhoeve verbouwd.

Tijdens deze week vinden er door het hele land heen vele activiteiten plaats. Zaterdagmiddag 2 juni is er een Open Dag met live muziek en heerlijk speciaalbier. Jonge Beer Brouwerij doet inmiddels voor de vierde keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen in het afsluitende weekend van de Week van het Nederlandse Bier. Doel van deze dagen is om het publiek de diversiteit en bevlogenheid van de Nederlandse bierbrouwers en hun biersoorten te tonen.

Naoberhoeve

Jonge Beer Brouwerij is een kleinschalige, ambachtelijk werkende speciaalbier brouwerij die zoveel mogelijk gebruik maakt van biologische grondstoffen. Een deel van de hop wordt zelfs lokaal verbouwd in Hoogeveen en bij de Naoberhoeve in Echten. De brouwerij is lid van CRAFT, de belangenorganisatie van de Onafhankelijke Brouwers in Nederland. Muziek van Moorland.

Tijdens de open middag van 14.00 tot  17.00 uur zullen Alie en Jan de Vries de gasten verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij. Daarnaast zal de band Moorland optreden met herkenbare sfeervolle muziek van “deep blues, funny folk, tot crazy country”.

Speciaal bier

Natuurlijk kan er ook bier geproefd worden. Ook dit jaar heeft Jonge Beer Brouwerij weer enkele speciale biersoorten gebrouwen die alleen tijdens de open dag van de tap geschonken zal worden. Zo heeft de brouwer recepten gevonden uit de Gouden Eeuw zoals ze ook in het Hoogeveen van rond het jaar 1800 nog gemaakt werden. Er kan een bitter- en een zoet-bier naar origineel Oud-Hollands recept worden geproefd. Ook kan een mini-proeverij met verschillende bieren uit het assortiment van Jonge Beer Brouwerij genuttigd worden. Of een bier naar keuze in het fraaie eigen glas van Jonge Beer.

Meer informatie is te vinden op: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/ . Ook wordt er een krant van de week uitgebracht die bij de deelnemers verkrijgbaar zal zijn.

Reacties