Actium start met tweede bouwfase in de Wijk

Foto:

De Wijk – In mei start Actium met de nieuwbouw van zes woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens, vier gezinswoningen en twaalf appartementen in De Wijk. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de 33 nieuwbouwwoningen die in juli 2017 in het dorp werden opgeleverd.

Tijdens de eerste bouwfase zijn 27 gezinswoningen en 6 grondgebonden seniorenwoningen gerealiseerd. Ook heeft gemeente De Wolden het openbare gebied rondom de woningen volledig opnieuw ingericht. Met het verplaatsen van wegen en het aanbrengen van parkeervoorzieningen en groenperken heeft de gehele buurt een frisse uitstraling gekregen. Inmiddels zijn alle woningen uit de eerste fase verhuurd. Voldoende reden voor Actium om ook de tweede bouwfase in gang te zetten.

Nieuwbouw fase 2

Op de hoek van de Parkweg/Beatrixweg bouwt Actium zes woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens met twee slaapkamers. Aan de Burgemeester De la Saussaye Briëtweg worden vier gezinswoningen met drie slaapkamers gebouwd. Daarnaast wordt aan dezelfde straat een complex van drie bouwlagen gerealiseerd met twaalf appartementen met balkon. Aansluitend op de bouw pakt gemeente De Wolden de wegen, openbare verlichting en groenvoorziening rondom de nieuwbouwwoningen aan. Verhuur en oplevering Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium. Naar verwachting kunnen bewoners in begin 2019 naar hun nieuwe woning verhuizen.

Reacties