Verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen houden

Foto: Wikipedia

Zuidwolde – Wat het college van B en W van De Wolden betreft blijven de verloskunde en kindergeneeskunde gewoon in het ziekenhuis van Hoogeveen. De Treantgroep heeft besloten deze afdelingen naar Emmen te verplaatsen. De Wolden gaat samen optrekken met de gemeente Hoogeveen, inwoners en andere organisaties om te proberen Treant op andere gedachten te brengen.

Treant Zorggroep kiest voor het Scheper Ziekenhuis in Emmen als centrale locatie voor klinische verloskunde en kindergeneeskunde. Het besluit heeft grote gevolgen voor ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Verschraling

‘Voor inwoners van onze gemeente De Wolden betekent dit besluit een verdere verschraling van het zorgaanbod en juist op het gebied van verloskunde mag dat niet gebeuren. Een aantal jaren geleden is de verloskunde immers al uit Meppel vertrokken. Voor verloskundige hulp in het ziekenhuis geldt straks een reistijd van minimaal een half uur en dat kan echt niet’, aldus wethouder Jan van ’t Zand.

‘We staan voor de veiligheid van onze inwoners en daar hoort bereikbare zorg bij. Daarom zullen we ons tot het uiterste inspannen om te zorgen dat Bethesda een volwaardig ziekenhuis blijft.’

 

Reacties