Preventiemenu basisonderwijs in Alteveer overhandigd

Foto: Gemeente De Wolden

Alteveer – “Een indrukwekkend aanbod van preventieve activiteiten”. Zo noemt wethouder Mirjam Pauwels het ‘Preventiemenu basisonderwijs’. Hiervan heeft zij maandag het eerste exemplaar in De Wolden overhandigd aan leerlingen, leerkrachten en directie van CBS De Wegwijzer in Alteveer.

Er is voor scholen een groot aanbod van informatie op het gebied van preventie. Veel organisaties bieden scholen activiteiten aan en vragen scholen mee te doen om kinderen te bereiken. Het preventiemenu biedt scholen overzicht in dat aanbod.

Overzichtelijk

Wethouder Mirjam Pauwels: “Ik ben erg blij met dit menu. De activiteiten zijn overzichtelijk gebundeld en goed afgestemd. Er staat zowel aanbod in voor kinderen, leerkrachten als voor ouders”.

In het preventiemenu staan zo’n 80 lessen over onder andere financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en weerbaarheid.

Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2018-2019. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Reacties