Frans Capellen schiet vv Zuidwolde naar nipte zege

Zuidwolde – De voetbalploegen uit Zuidwolde hebben dit weekend van zich doen spreken. ZZVV versloeg gisteren in Luttelgeest koploper Tonego met 3-2, vv Zuidwolde kwam vanmiddag tegen Olyphia terug uit geslagen positie: 5-4. Frans Capellen maakte in de tweede helft een hattrick.

De roodzwart brigade van coach Bas Beijen leek de wedstrijd al snel weg te geven, want Olyphia stond binnen vijf minuten met 2-0 voor. Bas Hempen deed namens de thuisploeg wat terug, 1-2, maar nog voor de pauze stond het 1-4. Het was dat Jerry Dekker net voor het laatste fluitsignaal de 2-4 aantekende, dat gaf weer hoop. In de tweede helft gooide Zuidwolde Alke schroomvallig zich af en prikte topscorer Capellen er liefst drie in. De laatste twee in de minuten 83 en 88. Eerder deze week speelde Zuidwolde het inhaalduel tegen Emmeloord met 1-1 gelijk. Daarmee deed het hele goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Ruinerwold haalde vanmiddag drie hele belangrijke punten binnen tegen sc Emmeloord. De naaste concurrent voor degradatie werd met 1-0 verslagen.

ZZVV

Voor ZZVV was het duel tegen Tonego vooral van belang om stevig op de zesde plaats te blijven. Tonego was de trotse koploper, maar had na de 1-0 (penalty) geen antwoord op de Zuidwoldiger aanvallen. Sander Hartman, Stefan Dijkstra en Michael ter Wal scoorden voor ZZVV, in de laatste minuut werd het nog 2-3. In deze derde klasse D staan de eerste vijf ploegen binnen twee punten van elkaar.

Vitesse’63

Vitesse’63 uit Koekange verloor thuis met 3-1 van Delfstrahuizen. De tegenstander sloot het duel met negen man af, vanwege twee rode kaarten. Na de 1-0 van Jeroen van den Berg uit een penalty, trok Delfstrahuizen de wedstrijd naar zich toe.

Wacker

Wacker verkeerde nog in een onverslaanbaarheidsroes na een knappe serie goede overwinningen. In Kraggenburg kon het vanmiddag een 2-0 voorsprong echter niet vasthouden. De Wijker goals kwamen van Mart Spijkerman en Mark Kramer. Vijf minuten voor tijd maakte de thuisploeg pas gelijk.