Schoolkinderen ontmoeten BIG FIVE van Drenthe

Foto:

Ruinen – In de week van 14 tot en met 18 mei ontmoeten bijna 200 basisschoolleerlingen uit gemeente De Wolden vijf belangrijke dieren uit Drenthe: de BIG FIVE. Tijdens een buitenles in het Dwingelderveld gaan de kinderen op zoek naar de ree, de das, de adder, het heideschaap en de kraanvogel.

Het doel van de BIG FIVE buitenles is dat kinderen meer leren over hun eigen omgeving en alles wat daarin leeft. Leerlingen van de groepen 5 en 6 krijgen daarom opdrachten, zodat ze zelf op onderzoek uit moeten. Boswachters en natuurgidsen van Natuurmonumenten begeleiden ze hierbij en vertellen over de bijzondere dieren die ze tegen kunnen komen.

Scholen hebben het druk en komen nauwelijks toe aan natuurlessen. Zeker naar buiten gaan vergt extra tijd en inzet van ouders en leerkrachten. Het IVN scholennetwerk in Drenthe maakt dat iets makkelijker. Binnen dit netwerk werken basisscholen, bestuurders en natuurorganisaties samen. De BIG FIVE buitenles in het Dwingelderveld is onderdeel van deze samenwerking.

De buitenlessen vinden plaats in het Dwingelderveld, rondom het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen. Ieder jaar worden er basisscholen uit één van de omliggende gemeenten uitgenodigd. De scholen gaan hier gretig op in en ook de leerlingen weten steeds beter dat er niet alleen in Afrika sprake is van een BIG FIVE, maar ook in Drenthe. 

Reacties