WhatsApp minder populair bij tieners

Foto: microsiervos / Foter / CC BY

WhatsApp, de meest populaire chatapp in Nederland, wordt de laatste tijd minder gebruikt door tieners. Dat blijkt uit een rapport van Telecompaper, waarin het gebruik van mobiele apps is onderzocht.

Minder populair

In maart 2015 gebruikte 88% van de tieners WhatsApp, terwijl dat een halfjaar ervoor nog 95% was. Het marktaandeel van WhatsApp wordt voorzichtig weggesnoept door apps als Facebook Messenger en Snapchat. Met name laatstgenoemde blijft alsmaar populairder worden in Nederland, vooral onder jongeren, zo blijkt uit de cijfers. Tegenwoordig heeft 61% van de gebruikers uit deze leeftijdsgroep Snapchat geïnstalleerd op zijn smartphone.

Negatief in het nieuws

Over de gehele markt gezien, wint WhatsApp nog steeds aan populariteit. Begin dit jaar bleek dat Nederland ruim 89 miljoen gebruikers telt, gevolgd door Facebook Messenger (4,4 miljoen) en Skype (2,9 miljoen). Dit ondanks dat de app de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws is geweest. De overname door Facebook leidde bij veel gebruikers tot zorgen over hun privacy en de mogelijke komst van advertenties. Ook was niet iedereen even blij met de komst van de ‘blauwe vinkjes’.

Reacties