Molendag 9 mei ook in Ruinen en De Wijk

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Licensed under CC BY-SA 3.0 nl via Wikimedia Commons

 

Nationale Molendag WiekerMeule0978

Molen de Weert in Meppel, molen de Sterrenberg in Nijeveen De Zaandplatte in Ruinen en De Wieker Meule in De Wijk openen de deuren tijdens de Nationale Molendag in het weekend van 9 en 10 mei.

Als er genoeg wind staat, malen de molenaars dan ook meel. Er zijn rondleidingen en er worden in  sommige molens ook pannenkoeken gebakken. Vaak zijn er kinderactiviteiten en worden er ook meelproducten verkocht. Bij De Zaandplatte is ook een markt met  2e hands boeken rond de molen  en accordeonmuziek in de molen. Bij voldoende wind zal er ook maaldemonstratie worden gegeven
De Wieker Meule in De Wijk en De Zaandplatte en Ruinen zijn alleen open op 9 mei. De molenaars geven zelf de rondleidingen door de molen.Zaandplatte_Ruinen1 (1)

Deze 43ste Nationale Molendag is getiteld ‘Kom in de molen’ en zet de molenproducten in het zonnetje. Wat een molen doet of maakt wordt in iedere molen meteen duidelijk. Zo malen korenmolens het graan en poldermolens malen het overtollige water uit de polder. De organisatie is in handen van vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

De gratis MolenAppmolenapp

Ben je onderweg en wil je weten welke molens in de buurt staan? Of welke molenactiviteiten er allemaal zijn in Nederland of in de omgeving?

Voor al deze informatie en nog veel meer kun je nu de vernieuwde Molen App downloaden.
De App is vanaf nu beschikbaar in de Apple store voor Apple en in de Play store voor Android.
We wensen je veel plezier met deze gratis Molen App waarmee ook gestemd kan worden voor de Molenprijs 2014.
Download jouw Molenapp via de volgende link: http://bit.ly/1illpNT

 

Interieur_van_achtkante_beltmolen_-_AMR_Molenfoto_-_20539653_-_RCE

Reacties