Delegatie provincie op bezoek bij GDW

Foto: F van Lint

Vrijdag 10 november bracht een delegatie van de provincie Drenthe, waaronder gedeputeerde Henk Jumelet en het projectteam glasvezel, een bezoek aan het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden en aan Rendo in Meppel.

  Bij Glasvezel De Wolden volgde na een ontvangst en een korte presentatie een bezoek aan het Pop-station in Ruinerwold en aan twee bijzondere bedrijven, namelijk Koffievoordeel en De Polletuin. Bij Koffievoordeel legde eigenaar Robert de Boer het gezelschap uit hoe moeizaam het digitale zakendoen vóór de aanleg van het glasvezelnetwerk was geweest en hoe gesmeerd dat nu ging. Ook Jack van Loo, uitbater van de Polletuin was zeer te spreken over de verbeteringen die de glasvezelaansluiting zijn theaterbedrijf bracht. De Polletuin ligt een flink eind van de openbare weg maar kreeg net als alle andere adressen in De Wolden gewoon een gratis aansluiting.

  

 

“We zijn onder de indruk van wat we vandaag hebben gezien en gehoord: wat de aanleg van een glasvezelnetwerk allemaal met zich meebrengt”, vertelt Jumelet. “Dat houdt beslist meer in dan alleen wat buizen en kabels de grond in werken. Je moet daarvoor een compleet bedrijf uit de grond zien te stampen. En dan blijkt dat je zoiets alleen voor elkaar kunt krijgen, als je het samen doet. Dat zien we bij Glasvezel De Wolden ook, de enorme kracht die aan de basis van dat initiatief ligt, zijn de vrijwilligers”, besluit hij.

Na Ruinerwold, volgde nog een bezoek aan Rendo, niet alleen aandeelhouder van Glasvezel De Wolden en maar sinds kort zelf ook actief in de aanleg van glasvezel met dochterbedrijf RE-Net.

 

 

 

 

Reacties