Nieuwe cursussen bij Hondenmaatje

Foto: M de Jong

Puppycursus weer van start bij Hondenmaatje img653143094

Nauwelijks bekomen van haar eenjarig jubileum heeft Mirjam de Jong, eigenaresse van Hondenschool Hondenmaatje alweer een vol programma.

Op basis van haar eigen ervaringen met uit het buitenland geadopteerde honden en haar opleiding tot kynologisch gedragstherapeut geeft Mirjam een korte cursus voor eigenaren van zogenaamde “herplaatsers”. Honden die al een deel van hun leven bij een andere baas, in een asiel of erger nog, op straat hebben moeten doorbrengen, kunnen tijdens die cursus samen met de baas voorkomende problemen oplossen en toekomstige problemen voorkomen.

En natuurlijk is er in de lente, de tijd waarin we overal vertederd raken door klein grut op 2 en vier pootjes, ook weer puppycursus.

De periode na de 8ste week van de pup is enorm belangrijk om hem (of haar natuurlijk) belangrijke levenslessen mee te geven. Gehoorzaamheid, socialisatie, de pup heeft er de rest van z’n leven plezier van.DSCF7730

De puppycursussen van Hondenmaatje staan bekend om de gemoedelijke sfeer en de gezelligheid. Natuurlijk, er wordt geleerd, heel veel zelfs, maar er is ook tijd voor spelen en voor een kopje thee of koffie voor de baas.

Het trainingsveld heeft Mirjam  bewust helemaal omheind. “Baasjes kunnen pas relaxed met hun pup bezig zijn als ze zeker weten dat de pup niet weg kan lopen. Contact met andere honden hoort bij de socialisatie. Maar ook geluiden van verkeer, rennende mensen, brommers, motoren, mekkerende schapen, langsrennende katten, allemaal erg belangrijk voor de ontwikkeling van je pup”, legt Mirjam uit. “Ze leren hier enorm veel en het is elke keer weer ontzettend leuk om te zien  hoeveel plezier de pups maar ook de baasjes aan de cursus beleven.”

Er zijn nog plaatsen vrij op de dinsdagavond van 19:15 tot 20: 15 uur voor puppy’s vanaf 8 weken Wie wil, kan meteen beginnen.
Aanmelden kan via de mail: [email protected] of 06-13 11 09 06

img84804184

Reacties