Runer Aas na de zomer ook in het nieuwe ontmoetingscentrum

Foto: Startpagina Bridge

Bridgen, een ontspannende hobby en naar het schijnt ook goed voor de training van het  geheugen.9d0b8a2027b53d7886cd5382662157e91194_420x230

De leden van de Runer Aas spelen hun  bridgeavonden nu nog in ontmoetingscentrum “De Tump” op de dinsdagavonden. Maar “De Tump” gaat na de zomermaanden sluiten, zo legt secretaris Ton Kuiper uit. “Na de zomer zullen we bridgen in het nieuwe ontmoetingscentrum, ook weer op de dinsdagavonden. Belangstellenden, die graag willen komen om onze club te versterken, zijn van harte welkom.”

De Runer Aas telt nu een kleine 60 leden maar wie graag wil (leren) bridgen is meer dan welkom, vertelt Ton. “Wat basiskennis van het het bridgen is voldoende hoor. Bridge is een sport voor alle leeftijden, waarbij gezelligheid als eerste staat maar natuurlijk gaat het ook om het behalen van punten. Er is zeker ook sprake van een onderlinge competitie.”

Bridge-Game_high_1776818b

De club doet meer dan alleen op dinsdagavond samen bridgen, vertelt Ton. ”We organiseren jaarlijks vlak voor Pasen een open Paasdrive met een maximum aantal deelnemers van 54 paren. Daarbij zijn ook kleine prijzen te verdienen. We regelen dan een gezellige, eenvoudige lunch tussen de middag. Dat is echt een dag waarbij de gezelligheid voorop staat. De kosten van deze dag proberen we zo laag mogelijk te houden. Als deze dag voor ons kostendekkend is, zijn wij al tevreden.”

Zo wordt door de Runer Aas ook jaarlijks op dezelfde manier voorafgaand aan de kerstdagen een open Kerstdrive opgezet. Ook een jaarlijks terugkerend evenement van de club is de kroegentocht in oktober, vertelt Ton. “Een mooie gelegenheid om meer bridgespelers te leren kennen en natuurlijk een manier om een goede indruk te krijgen van ons prachtige dorp met al zijn mogelijkheden.”

Samen met collega Bridgeclub Harten Troef wordt in de periode van mei tot september op dinsdagavond een vrije bridgeavond georganiseerd voor leden, vakantiegangers en andere belangstellenden. Dit vindt plaats in Restaurant Kuik in Ruinen om 20.00 uur. Ook organiseren deze 2 verenigingen op dezelfde wijze in de periode van 1 oktober tot 1 april op donderdagmiddag een bridgemiddag voor leden, vakantiegangers en andere belangstellenden.

Kortom, het bridgen leeft in Ruinen en wie dat eens wil ervaren is welkom! Ton Kuiper verzorgt het secretariaat van de club is is bereikbaar op het mailadres: [email protected] , de Runer Aas is ook bereikbaar via 06-30778283

bridge

Toernooien voor dit jaar (voor iedereen toegankelijk) zijn:

3 oktober 2015            Kroegentocht.

19 december 2015     Open Kerstdrive

 poster3_bridge_2011

 

 

Reacties