Loopcircuit de Wolden – Van kroeg tot kroeg

Foto: HAC

De eerste wedstrijd van het Loopcircuit de Wolden is altijd de Kroeg tot Kroegloop.

Verslag verzorgd door HAC 63

Dit jaar liep deze van Ruinen naar Ruinerwold en zoals gewoonlijk stonden er veel HAC’ 63 atleten aan de start. De opbrengst ging dit jaar naar Stichting Downsyndroom, daarom kreeg de 12 jarige David Stam een erefunctie, naast starter mocht hij aan vele winnende HAC’ 63 atleten de prijzen uitreiken.

Het blijft toch wel één van de favoriete wedstrijden van HAC’ 63 atleet Erik Leusink, omdat hier 7 jaar geleden zijn hardloopcarrière begon. Leusink, die na een blessure periode, weer wedstrijdritme aan het opdoen is, stelde zijn wedstrijd deels in het teken van de jonge HAC’63 atleten; Dave Hulzebos en Alwin Hoorn. Het groepje bleef tot halverwege bij elkaar, na de tweede helft wist Leusink nog iets te versnellen. Het resultaat was een waar HAC’ 63 podium met uiteraard Erik Leusink op de hoogste trede. Alwin Hoorn die vorige week nog een persoonlijk record op de 5 kilometer liep, kon het langst mee en werd  hier tweede. Zijn trainingsmaatje Dave Hulzebos, sinds kort ook actief op de langere afstanden, werd hier knap derde.

Ook bij dames waren de drie snelste atleten van HAC’ 63. Ine Strijker won de 9 kilometer vanuit haar woonplaats Ruinen met overmacht. Hiermee deed ze goede zaken in deze eerste wedstrijd van het loopcircuit de Wolden. Voor Antien van der Vegt was dit na maanden weer een wat kortere wedstrijd. De echte snelheid mist nog, maar zij wist hier wel haar tweede plek veilig te stellen, op de voet gevolgd door HAC’63 atlete Ilona Stille.

Ook in de andere categorieën zegevierden diverse atleten van HAC’63. Jannes Dolfing was de snelste man bij de heren 40+ en Rob de Graaf bij de heren 50+. Johan Hulzebos en Alida Jansma waren beide tweede in de categorie 50+. Naast de Kroeg tot Kroegloop waren diverse HAC’63 atleten afgereisd naar Ameland voor de vuurtorentrail. Heidy Snijders stond dit jaar aan de start van de Lenteloop in Emmen en werd tweede in de categorie 40+.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen