’t Neie Punt – Internationale Vrouwendag

Foto: pixabay

Op woensdag 8 maart wordt in ’t Neie Punt te Ruinen in het kader van de Internationale Vrouwendag een 2-tal activiteiten georganiseerd.

Om 15.00 uur zal Yvonne Hooijer, buurtwerker van Welzijn De Wolden, een workshop zelfverdediging geven voor meiden vanaf groep 7. Ranja en iets lekkers is aanwezig.

Vanaf 20.00 uur zijn vrouwen uit heel De Wolden van harte welkom. Tijdens de avond zal Titi de Groot – Boelens een workshops Tai Chi geven. De avond staat  in het teken van ontmoeting, kracht en vriendschap. Dit zal ook in de Tai Chi worden benadrukt. Koffie, thee en koek zijn aanwezig.

Aan beide activiteiten zijn geen kosten verbonden.

De internationale vrouwendag is in de 20e eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, o.a. op het gebied van arbeid en kiesrecht. In Nederland is de 1e vrouwendag georganiseerd in 1912. Een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties vieren deze dag  op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en geweld.

Voor vragen en/ of meer informatie kunt u contact opnemen met Leonoor Colenbrander, Welzijn De Wolden, tel. 0528 – 378686 of per mail [email protected]

Reacties