Ook Zorgboerderij de Naoberhoeve doet mee aan NLdoet

Foto: Noaberhoeve

Zorgboerderij de Naoberhoeve in Echten doet op vrijdag 10 maart mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. De Naoberhoeve zoekt vrijwilligers die meehelpen tuinieren, een fietsenhok en een prieel kunnen bouwen.

“De Naoberhoeve ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Het werk op de boerderij is nooit af, maar vele handen maken licht werk. We hopen dat vrijwilligers – van jong tot oud, met groene vingers en handige handen- zich spontaan melden om ons bedrijf weer een beetje mooier te kunnen maken”, aldus Hanna Hilhorst van de Naoberhoeve. “Ook onze deelnemers vinden het elk jaar weer gezellig als veel mensen een dagje komen meehelpen.” Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen bij de Naoberhoeve kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl of www.naoberhoeve.nl.

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2016 waren al 350.000 vrijwilligers bij meer dan 9.200 klussen actief. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcodeloterij is partner van Nldoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Reacties