Leerlingen ’t Echtenest smeden het ijzer als het heet is

Foto: Echtenest

De leerlingen van ODBS ’t Echtenest zijn intensief aan de slag geweest met de vier elementen water, aarde, lucht en vuur. Maandag 6 maart brachten ze het geleerde in praktijk met een mooie manifestatie op het schoolplein.

De kinderen van de groepen 1 tot en met 6 bakten heerlijke broodjes in vuurschalen en vulden deze met warme knakworstjes. Daarvoor gebruiken ze stokken die de kleuters vooraf bij elkaar hadden gesprokkeld en door de bovenbouw zelfgemaakt deeg.

Ook ambachtelijk smid Tobias van der Heide verleende zijn medewerking. Hij trotseerde de elementen door met leerlingen van groep 7 en 8 ijzer te bewerken tot een spijker. Tobias is een smid met passie voor zijn vak en deelt dat graag met anderen. In zijn smederij in Alteveer verzorgt hij daarom ook workshops en cursussen voor zowel kinderen als volwassenen.

Zijn bijdrage aan de manifestatie van ’t Echtenest is meteen een mooie overgang naar het nieuwe, schoolbrede thema waar de basisschool zich de komende periode in gaat verdiepen: techniek.

Reacties