Activiteiten bezoekerscentrum Dwingelderveld in voorjaarsvakantie

Foto: Natuurmonumenten

Tijdens de voorjaarsvakantie tussen 18 februari en 5 maart staat Bezoekerscentrum Dwingelderveld bol van de activiteiten voor jong en oud.

Het bezoekerscentrum, aan de Benderse 22 te Ruinen, is in de vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Hieronder een selectie uit het totale activiteiten aanbod. Voor veel wandelingen en activiteiten is vooraf aanmelden nodig. Dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Hier vindt u ook meer informatie en de deelnameprijzen.

 

Dinsdag 21 feb. OERRR Schapendag, inloop tussen 13.00 en 16.00 uur
Tijdens deze middag heb je volop de gelegenheid om kennis te maken met het Drentse Heideschaap. Spullen staan klaar om wol te vilten, er zijn demonstraties schapendrijven door de herder en je kunt op pad met de speurtocht Brammetje het lammetje.

Woensdag 22 feb. en 1 maart Gezinshuifkartocht Bos en Hei van 13.00 – 15.00 uur
De huifkar neemt je mee naar bijzondere plaatsen van het Dwingelderveld, zoals de schaapskooi en de es van Ruinen. De natuurgids weet er het fijne van en kent mooie verhalen.

Donderdag 23 feb. en zaterdag 4 maart OERRR Dierenmanierendag Vogels, inloop tussen 13.00 en 16.00 uur
Van allerlei dieren en ook van vogels kun je handige tips en trucs afkijken om te overleven in de natuur. Ga op pad met de speurtocht en timmer daarna een nestkastje.

Reacties