Fietstocht op Hemelvaartsdag

Foto: Anneke Hooijer (aNNaJé)

Fietstocht Anserdennen en Dwingelerveld8181816786_5975feba40_b

Ook dit jaar organiseert de Buurtvereniging Oosteinde weer een fietstocht op Hemelvaartsdag. Deze tocht begint bij Speel en IJsboerderij de Drentse Koe aan de Wolddijk. Leden en niet leden van de buurtvereniging mogen aan deze prachtige fietstocht deelnemen. Zoals gebruikelijk voert de tocht over rustige wegen en (fiets) paden.

Dit jaar gaat de tocht in oostelijke richting door de bossen van de Anserdennen en over het Dwingelderveld. Tijdens de tocht kom je langs diverse bezienswaardigheden zoals; de schaapskooi van Ruinen, de schaapskooi van Lhee, Bezoekerscentrum Dwingelderveld en korenmolen de Zaandplatte. Bij de molen is de pauze tijdens de fietstocht gepland. De lange route gaat over het Dwingelderveld.

Picknicken

Vergeet dus niet het picknickkleed mee te nemen zodat je kunt genieten van de mooie natuur van het Achterlandsveen, Holtveen en Kibbelhoek. Het einde van de fietstocht is bij de ijsboerderij. Hier kunnen de deelnemers een gratis consumptie nuttigen.

Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur. De afstanden zijn 24 en 40 km.  De kosten bedragen voor leden €1 en voor niet leden € 3.

Bij Ansen
Bij Ansen

Reacties