Rabobank stimuleert Glasvezel De Wolden met 5000 euro

Foto:

Maandag 16 januari om 14:00 uur heeft dhr. J.J. van der Werff  van Rabobank Zuidwest-Drenthe op de Brink van Ruinen een cheque van 5000 euro overhandigd aan de voorzitter van Glasvezel De Wolden, Geu Benak.

Welkom

Het geld is meer dan welkom, legt voorzitter Benak uit. “In de dorpen die nu als volgende aangelegd gaan worden, moeten we nog met de promotie beginnen. Informatie-avonden organiseren, folders drukken en verspreiden en ga zo maar door. Onze vrijwilligers doen dat allemaal graag, maar de materialen die we daarbij nodig hebben, moeten natuurlijk wel bekostigd  worden. Daar komt deze cheque prima van pas”.

Erkenning

Ook ziet Benak deze hulp van de Rabobank als een vorm van erkenning.  “De Rabobank geeft ons hiermee niet alleen financieel , maar ook mentaal een steuntje in de rug. Glasvezel is van cruciaal belang voor de toekomst van De Wolden. Willen wij een vitale plattelandsgemeente blijven, dan hebben we veel meer nodig dan de beperkte mogelijkheden van een coax-kabeltje of een draadloos netwerk. Het doet ons deugd dat de Rabobank het belang van ons project onderschrijft en erkent door middel van deze financiële ondersteuning.”

Volgorde aanleg

Glasvezel De Wolden is momenteel nog druk bezig met de aanleg in het pilot-gebied: Koekange, Oosteinde, Ruinerwold. Ondanks de vorst die af en toe roet in het eten gooit, loopt de aanleg mooi op schema, vertelt Benak. “Als de aannemer klaar is in de pilot, dan gaat de aanleg verder in het volgende gebied: Ruinen, Echten, Ansen, Eursinge. Daarom gaan we daar ook weer infomatie-avonden organiseren. De eerste is al geweest, en aanstaande vrijdag is er weer één, in de Olde Karke in Echten.” Ook op de website van Glasvezel de Wolden kan de volgorde van de aanleg bekeken worden.

De aanwezige vrijwilligers knikken instemmend. Ook zij zijn altijd aanwezig op de informatieavonden, net als de vertegenwoordigers van Sleutelstudent, om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. De opvallende caravan van Glasvezel de Wolden zal, als het weer iets beter meewerkt, binnenkort ook in Ruinen en omgeving komen te staan. Informatie daarover verspreidt Glasvezel De Wolden via de eigen facebookpagina, maar ook via de diverse info-websites van de dorpen en van de dorps- en streekbelangen.

Reacties