Nieuwe beheerder Drogterhuus: “Samen gaan we ervoor!”

Foto:

De rol van beheerder van ’t Drogterhuus, het dorpshuis van Drogteropslagen, wordt sinds 1 januari vervuld door Petra van der Zalm, voor velen een al een bekend gezicht in het dorpshuis en bij tal van activiteiten in Drogteropslagen.

Al eerder in 2016 had Petra, toen er sprake was van een mogelijke beheerderswissel,  laten weten dat de functie van beheerder van het dorpshuis haar erg aansprak. “De horeca is mij als het ware met de paplepel ingegoten”, vertelt ze. “Ik ben geboren en getogen in Noordwijk, een echte toeristische trekpleister en zo lang als ik me kan heugen, hadden mijn ouders een pension. Iets wat je nu een Bed & Breakfast zou noemen zeg maar. In mijn schooljaren had ik vakantiewerk in de hotels, dat was daar heel normaal. Mijn ouders waren enorm gastvrij, anderen vierden hun feestjes vaak bij ons want bij ons kon dat gewoon allemaal.”

Enthousiast

Inmiddels woont Petra met haar man Hein al weer 22 jaar in Drogteropslagen en is dat helemaal haar thuis geworden. Ze zou nu nergens anders meer kunnen aarden, denkt ze. Toen het     bestuur van het dorpshuis haar vroeg of ze nog steeds interesse had in het beheerderschap, hoefde ze daar dan ook niet lang over na te denken: natuurlijk, dat wilde ze graag op zich nemen! “Ik heb er echt zin in, ik ben hartstikke enthousiast. We hebben hier een grote groep vrijwilligers, ernorm gezellig en samen met hen wil ik de huiselijkheid en de gezelligheid van het dorpshuis naar buiten toe laten uitstralen. We hebben hier natuurlijk een superplekje, zo midden in het dorp en het lijkt me heel leuk om bijvoorbeeld te kijken of we in het zomerseizoen ook op de zondagen open kunnen en toeristen die op de fiets of wandelend voorbij komen, op ons terras kunnen krijgen om wat te drinken of een ijsje te eten.”


Samen sterk

Verder heeft Petra nog geen specifieke wensen of plannen. “Ik mag het mensen graag naar de zin maken, dus ik wil er voor gaan zorgen dat iedereen zich hier thuis voelt, van jong tot oud, zodat we het hier gezellig kunnen hebben met elkaar.” Petra hoeft zich sowieso al niet te vervelen, met haar baan bij Van Dedem Marke en haar percussiegroep en de toneelvereniging, maar nu heeft ze als beheerder dus ook het overzicht op de organisatorische en praktische zaken die ’t Drogterhuus betreffen. “Ik ben hier zo’n drie à vier keer in de week, dat ligt er een beetje aan en ik houd bijvoorbeeld toezicht op de bevoorrading, zorg dat alles klaar staat voor activiteiten hier, noem maar op”, legt Petra uit. “Het bestuur bepaalt natuurlijk wat er hier wel of niet gebeurt, maar ik vind het ook leuk om daar mijn eigen ideeën over in de groep te gooien. Mijn man Hein staat gelukkig vierkant achter me, zonder hem kon ik hier niet zoveel tijd aan besteden. En de groep vrijwilligers is natuurlijk heel belangrijk. Alleen ben je niks maar samen kun je heel veel!”, zegt ze vol overtuiging. “ Het is net als bij de voetbal, in je eentje speel je niks klaar maar met een elftal wel.”


Beheerdersrol

Dat het bestuur van het dorpshuis haar heeft gevraagd om de coördinerende rol van beheerder op zich te nemen, ziet ze als een blijk van het in haar gestelde vertrouwen en daar is ze erg blij mee. “ Dat geeft een goed gevoel en ik hoop dat de bewoners van het dorp er ook zo over denken. Mocht iemand iets te vragen of te melden hebben over het dorpshuis, of met een goed idee rondlopen, ik sta overal voor open, kom gerust even bij me langs. Samen gaan we ervoor!”, lacht Petra.
Maar dan staat ze alweer op om de tafel af te ruimen. Ze heeft nog meer te doen. Die avond oefent de toneelclub weer in ’t Drogterhuus en ze speelt zelf mee, dus er is werk aan de winkel!

  

 

Reacties