Braakballen pluizen in de kerstvakantie

Foto: Pauline Joosten

Bezoekerscentrum Dwingelderveld is deze kerstvakantie het startpunt om een mooie wandeling, fietstocht of huifkartocht te maken door het natuurgebied. Tussen 24 december en 8 januari zijn er verschillende activiteiten en excursies waaraan je kan deelnemen.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 te Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur behalve op eerste kerstdag en oudejaarsdag. Op nieuwjaarsdag zijn we geopend vanaf 12.00 uur. Vooraf aanmelden voor excursies is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Wat je van dieren leren kan

Tijdens de kerstvakantie staan dieren centraal. Op dinsdag 27 december en 3 januari leer je alles over schapen. Kinderen kunnen vilten met gekleurd schapenwol en gaan op pad met Brammetje het Lammetje.

Wil je alles leren van dieren? Dan kan je op donderdag 29 december en 5 januari mee doen met de speurtocht Dierenmanieren en ga je braakballen pluizen. Deze activiteiten zijn op inloop tussen 12.00 tot 15.00 uur.

Winterse tochten

Naast de wekelijks terugkerende wandelingen met de boswachter op zondag (vertrek altijd om 14.00 uur) gaat er op zaterdag 24 december een gids op pad om een frisse neus te halen in het Kloosterveld. Deze laarzenexcursie begint om 10.00 uur en rond 12.00 uur is iedereen terug bij het bezoekerscentrum.

Op woensdag 28 december en 4 januari gaat de gids met huifkar op pad. Om 13.00 uur vertrekt de huifkar richting de Anserdennen en de schaapskooi. Meer informatie en aanmelden via de website van Natuurmonumenten.

Warm welkom

Op zondag 8 januari wensen boswachters van Natuurmonumenten iedereen graag persoonlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ze delen bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld warme chocolademelk uit tussen 11.00 en 15.00 uur.

Reacties