Snelste glasvezelnetwerk officieel van start in Koekange

Vandaag is om 16:30 officieel de eerste schop in de grond gestoken door bewoner Harrie Brouwer die daarmee het startsein gaf voor de aanleg van het snelste glasvezelnetwerk van Nederland dat wordt aangelegd in de hele plattelandsgemeente De Wolden.

dscf8922-large

Deze feestelijke graafactie vond plaats onder het toeziend oog van onder andere gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe. “Door samen te werken bereik je meer. Bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden is hier het levende bewijs van”, verklaarde hij. Ook Erica van Lente van het breedbandplatform Verbind Drenthe, wethouder Jan ten Kate en Rendo-directeur Eddy Veenstra, waren aanwezig. “Een goede infrastructuur is nu en in de toekomst van groot belang. Denk aan de werkgelegenheid en de leefbaarheid op het platteland. Energie en dataverkeer zullen elkaar in de toekomst ook steeds meer versterken” zei Eddy Veenstra.

Inzet vrijwilligers

dscf8963-large

Wethouder Jan ten Kate roemde de inzet van de vele vrijwilligers.  “De eerste schop is in de grond. Een feestelijk moment voor alle betrokkenen, en in het bijzonder voor de ruim dertig inwoners die vrijwilliger zijn bij de Stichting Glasvezel De Wolden”. Vrijwel alle vrijwilligers van Glasvezel De Wolden, de leden van dorps- en streekbelangen in De Wolden en een groot aantal bewoners van de gemeente keken toe hoe na de graafactie de raketteerders van de aannemer nog een korte demonstratie gaven.

Uniek bewonersnetwerk

Glasvezel De Wolden heeft hiermee een begin gemaakt met de aanleg van een geheel door de bewoners van de gemeente zelf geïnitieerd glasvezelnetwerk. De Stichting is samen met gemeente De Wolden en Rendo aandeelhouder van de recent opgerichte Glasvezel De Wolden BV die nu de aanleg op zich neemt van het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Alle bewoners van De Wolden (ca. 10.000 huishoudens) worden gratis aangesloten, ook alle bewoners van de buitengebieden. Hoofdaannemer Siers verwacht, in de loop van 2018 het hele gebied aangesloten te kunnen hebben, vooropgesteld dat er voldoende abonnementen afgesloten worden.

dsc07891-large

 

Reacties