Glasvezel De Wolden viert start aanleg in Koekange

Foto: M Jonkers

Maandag 24 oktober 2016 om 16.00 uur, zal vrijwilliger Harrie Brouwer namens Glasvezel De Wolden in Koekange gravend met een kraan symbolisch de aftrap geven voor de aanleg van het snelste glasvezelnetwerk in Nederland.

Afgelopen week is hoofdaannemer Siers al begonnen met verschillende werkzaamheden, maar de start van de aanleg wordt vanmiddag officieel gevierd op het adres Dorpsstraat 19 in Koekange (tegenover de SPAR).

Glasvezel De Wolden, heeft in de afgelopen twee jaar de interesse in de gemeente gepeild, providers op het netwerk uitgenodigd, de financiering rond gekregen, heeft zelfs een BV opgericht voor de aanleg en het beheer van het netwerk en is nu dan eindelijk zover dat er echt aangelegd kan gaan worden.

Dankzij een  intensieve samenwerking tussen provincie, gemeente, bedrijfsleven en natuurlijk de vele vrijwilligers uit de gemeente De Wolden is het mogelijk dat dit project van start kan. Glasvezel De Wolden heeft dan ook alle betrokken partijen uitgenodigd om getuige te zijn van het moment waarop de eerste schop de grond in wordt gestoken. Eén van de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden, Harrie Brouwer, mag deze symbolische handeling uitvoeren en daarna zullen de medewerkers van aannemer Luning Infra een demonstratie geven van het naar de gevel van de woning sturen van een buis voor de aanleg van de glasvezelaansluiting.

dscf8891

Dit gebeurt met een zogeheten “raket” die zich onder de grond door een weg baant naar de woning. De ervaren raketteerders van Luning kunnen vrij nauwkeurig bepalen waar deze raket bij de woning uitkomt. Bewoonster Agré van Dijk, die haar tuin ter beschikking stelt voor de festiviteiten, is er blij mee. “Dan is dat in ieder geval vast voor mekaar, laat die glasvezel nou maar komen!”

a348e7600ace7986f2d4d4d3c7efd10b

 

Reacties