Bekende Nederlanders in serie Dwingelderveld-lezingen

Foto: wikimedia commons

 

Het elfde seizoen van de Dwingelderveld-lezingen in bezoekerscentrum Dwingelderveld is begonnen.

klapekster-martin-brandsma

Het nieuwe seizoen valt op doordat veel sprekers ook landelijke bekendheid genieten. Daarvan is vogelkenner, publicist en tv-persoonlijkheid Nico de Haan wel de bekendste. Op een goeie tweede plaats komt Koos Dijksterhuis, journalist en tekstschrijver en schrijver van onder meer een Natuurdagboek in dagblad Trouw.

klapekstertje

Op donderdag 20 oktober opent Martin Brandsma, kunstenaar en onderzoeker, de serie lezingen met een verhaal over de klapekster, onder de titel: “De ontmaskering van een moordenaar”. De klapekster is een zangvogel, die echter alle kenmerken van een roofvogel heeft. Brandsma deed er veel onderzoek naar, tekent en fotografeert de vogel, en houdt er exposities over. Rond de tijd van de lezing verschijnt een boek van zijn hand, en in het voorjaar hangt er een expositie van hem in het bezoekerscentrum.

klapekster-foto

Het bezoekerscentrum is geopend vanaf 19.00 uur. De lezing begint om 19.30 uur, en duurt, inclusief een korte pauze, tot 21.30 uur. Vooraf aanmelden is nodig op de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl Koffie en thee zijn gratis.

klapekster-martin-brandsma

Reacties