Drentse raads- en statenleden praten in De Wolden over glasvezel

Foto: GDW

Afgelopen maandagavond waren de leden van de Provinciale Staten van Drenthe en van de Drentse gemeenteraden te gast in het gemeentehuis van De Wolden om daar over glasvezel te praten.

Wethouder Jan ten Kate gaf, samen met Gerhard Kippers van Glasvezel De Wolden, een presentatie over het ontstaan en de ontwikkeling van dit bewonersinitiatief. Ook in de overige gemeenten van Drenthe zijn vaak al bewonersinitiatieven of coöperaties in ontwikkeling. Het bewonersinitiatief van Glasvezel De Wolden krijgt echter in binnen- en buitenland de nodige aandacht vanwege het unieke karakter. Het grote aantal vrijwilligers dat dit project mogelijk geeft gemaakt en dat ook nu het project nog draagt is misschien wel het meest bijzondere aan het hele project vertelde Kippers. Bovendien bofte het initiatief dat er in de groep die het initiatief opstartte, veel kennis aanwezig was die enorm goed van pas kwam: een ICT-specialist met een enorme kennis van glasvezel,  een expert op het gebied van “branding”, marketing  en sociale media en als derde een organisatietalent met veel ervaring in projectmatig werken.

De raads- en statenleden hoorden het allemaal geïnteresseerd aan. “Het doel van Glasvezel De Wolden is niet zozeer die vezel in de grond stoppen als wel wat we allemaal met die glasvezel kunnen gaan doen”,  legde Kippers uit. “We willen daarmee een vitale plattelandsgemeente creëren. Ons motto is niet voor niets “Door bewoners, voor bewoners!”

Reacties