Geen statushouders in recreatiepark Van Harte

Er worden geen statushouders gehuisvest in recreatiepark Van Harte in Echten.

Het recreatiepark is tot 31 december van dit jaar verhuurd. De nieuwe huurder en potentiële koper van het park heeft andere plannen met het park dan huisvesting van statushouders.

Vorige week heeft de Drentse Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar, namens de Drentse regietafel staatssecretaris Dijkhoff geadviseerd af te zien van realisatie van een asielzoekerscentrum op het terrein van recreatiecentrum Van Harte in Echten. Vanwege de sterk afgenomen instroom van vluchtelingen zijn alle geplande locaties voor een AZC waarvoor nog geen onomkeerbare besluiten genomen waren geannuleerd. Wel is de mogelijkheid om tijdelijk statushouders te huisvesten in Echten voorgelegd aan de eigenaar van het park. Omdat het park verhuurd is tot het einde van dit jaar, is dit geen optie.

Burgemeester Roger de Groot: ‘De mogelijke komst van vluchtelingen naar Echten heeft veel losgemaakt in onze gemeente. Na het advies aan de Staatssecretaris om definitief geen AZC te vestigen in Echten, wilden wij ook zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de eventuele tijdelijke vestiging van statushouders.’

Hieronder de brief die burgemeester Roger de Groot de omwonenden stuurde:

brief-statushouders-in-echten

Reacties