Informatieavond over carbidschieten in Echten

Foto: wikimedia commons

Nog iets minder dan vier maanden, dan is het weer Oud & Nieuw. Maar de carbidbussen kunnen al eerder uit de schuur worden gehaald.

carbid melkbus

Woensdag 28 september 2016 houdt de gemeente De Wolden in samenwerking met de Stichting Carbidschieten Drenthe in partycentrum De Molenhoeve (Echtenseweg 15) in Echten een informatieavond over carbidschieten. De informatieavond begint om 19.00 uur.

Burgemeester Roger de Groot is ook aanwezig: “Carbidschieten is een waardevolle traditie in onze gemeente, maar we vragen tegelijkertijd aandacht voor veiligheid. Dat is ook het speerpunt op de informatieavond. Veiligheid voor de omgeving, maar ook veiligheid voor eigen vingers en oren. Gehoorbeschadiging kan snel gebeuren tijdens het carbidschieten.”

Tijdens de informatieavond wordt onder meer met de Stichting Carbidschieten, de brandweer en medewerkers van vergunningverlening van de gemeente gediscussieerd aan de hand van stellingen.

carbid vlam

Demonstratie

Naast het informatieve deel is er ook volop ruimte voor ludieke en gezellige activiteiten. De Stichting Carbidschieten Drenthe geeft achter De Molenhoeve een demonstratie en de bezoekers kunnen in een quiz hun kennis over carbid testen. Om in de stemming te komen, worden er oliebollen geserveerd.

  • Lees ook: Wie is de BOCK? De Bewust Oplettende Carbid-Knaller

BOCK-campagne

Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Drentse BOCK-campagne gevoerd. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. Hieraan doen zes van de twaalf Drentse gemeenten mee, waaronder De Wolden. De campagne vraagt aandacht voor het op een veilige manier schieten met carbid.

carbid bock

Erfgoedlijst

Het carbidschieten in Drenthe staat sinds juni 2014 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. De Stichting Carbidschieten Drenthe, medeorganisator van de informatieavond in Echten, had de traditie voor deze lijst voorgedragen.

 

Aanmelden

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in carbidschieten. Wel is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via e-mail: [email protected]

Reacties