Spannende match bij DOS’63 in Linde

Spanning

Een gezonde dosis spanning op het veld aan de Vuile Riete in Linde. Thuisclub DOS63 heeft in competitieverband nog nooit verloren van de bezoekende club SC Balkbrug: er staat een reputatie op het spel! Maar voor de Balkbrugse bezoekers is het ook een belangrijke match. Het elftal hoeft dit seizoen nog maar 3 wedstrijden te spelen in de competitie. Als deze alle 3 worden gewonnen, zal het seizoen met 2 wedstrijden verlengd worden. Balkbrug mag zich dan namelijk periodekampioen noemen en zich opmaken voor de nacompetitie.

En Balkbrug heeft zondag een goede stap gezet richting het behalen van die 2e periode in de 5e klasse F. De uitwedstrijd tegen DOS’63 werd met 4-0 gewonnen. DOS’63 had in de eerste helft het betere spel, maar de grote kansen waren voor de bezoekers uit de Balk. Toch duurde het tot de 23e minuut voor de eerste treffer werd genoteerd: Jeroen van de Belt schoot een vrije trap van 30 meter in de lange hoek, maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd.

Voorsprong Balkbrug

Na 30 minuten kwam Balkbrug op een 1-0 voorsprong door Lennart Baas, die passeerde zijn oom en doelman van DOS met een goed geplaatste schuiver. DOS kwam vlak voor rust nog langszij, uit een geweldige vrije trap van Jonathan Kok maakte Peter Tigelaar de 1-1. Helaas werd ook deze treffer afgekeurd.

Na rust wachtte Balkbrug geduldig op de kansen die zouden komen. DOS drong aan zonder echte kansen te creëren. De eerste kans op de 2-1 kwam pas nadat spelmaker Kok het veld had verlaten wegens een knieblessure en vervangen werd door Erik Boom. Deze legde de bal panklaar voor Jeroen van de Belt, die niet met scherp schoot. Waar DOS de druk verhoogde was het Balkbrug dat er met de doelpunten van door ging. Na het wegsturen van Jeroen van de Belt, 2x geel en 1 x rood, ging het hard, en liep Balkbrug uit naar een 3-0 voorsprong

DOS met 9 man

Na het wegzenden van linksbuiten Peter Tigelaar wegens natrappen richting de keeper van Balkbrug, Joey Overes, die volgens de DOS-supporters wel erg gewillig naar de grond ging, was er voor de DOS-spelers weinig eer meer te behalen. In de commotie van de fanatieke jacht op een goal viel die goal dan ook nog aan de verkeerde kant van het veld. Ruud Habers speelde de DOS- verdediging zoek en tikte breed op Peter Kragt: 4-0. De scheidsrechter speelde in deze wedstrijd een beslissende rol door 2 doelpunten af te keuren en 2 DOS-spelers weg te zenden, wat volgens de DOS-aanhangers een discutabele beslissing was. Balkbrug gaat nu op voor een clash, met een directe strijd voor de periodetitel met concurrent en titelkandidaat IJhorst.