Twee inwoners van De Wolden op prinsjesdag

Foto: wikipedia

Gerhard Kippers uit Drogteropslagen  en Dini Dubois uit Veeeningen waren de gelukkigen die Prinsjesdag dit jaar van nabij mochten meemaken als afgevaardigden van de provincie Drenthe.

gerhard prinsjesdag trein

 

Elk jaar mag een andere gemeente in de provincie Drenthe 2 vrijwilligers aanwijzen die Prinsjesdag als genodigde mogen meemaken. Het college van de gemeente De Wolden was dit jaar aan de beurt en besloot om Dinie Dubois, “supervrijwilliger” uit Veeningen en betrokken bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in die plaats waaronder de aanleg van het  belevingspad en de hardloopbaan rond het sportveld.

prins gerhard 3

Naast Dini was ook Gerhard Kippers uit Drogteropslagen uitgenodigd. Kippers was blij verrast dat de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden, een bewonersinitiatief dat geheel drijft op de inzet van vrijwilligers, op deze manier even in de spotlights werden gezet. “We doen het werk voor Glasvezel De Wolden met z’n allen en elke vrijwilliger is daarin natuurlijk even waardevol. Ik vond het een enorme eer om onze vrijwilligers, onze gemeente en onze provincie te mogen vertegenwoordigen”, vertelt Kippers.

Na het voorlezen van de troonrede maakte Gerhard nog even snel een selfie met de leeglopende Ridderzaal en vervolgens hebben Dinie en Gerhard nog gelunched met de de voorzitter van de Eerste Kamer en de andere gasten uit de provincie.

gerhard prinsjesdag2

 

Reacties