Smaakmakersfestival sluit de zomer af

Foto: Smaakmakers

Over een paar weken is het weer zover: op 24 en 25 september zijn er diverse ludieke rollende keukens te vinden in het Reestdal. Een weiland aan de Julianaweg tussen De Wijk en IJhorst verandert voor de derde keer in een groot openluchtrestaurant.

DCIM100MEDIA

Twee dagen lang kan men elkaar ontmoeten, gezellig bijpraten en genieten van eten, drinken en live muziek op het gratis toegankelijke Smaakmakers Festival. De deelnemende foodtruckers  hebben aangegeven nu al uit te zien naar dit unieke evenement.

Ontspannen genieten van eten, verhalen en muziek

De organisatie van het Smaakmakers Festival hoopt ook dit jaar weer op prachtig nazomerweer. Het festival is een sfeervolle zomerafsluiter: een leuke gelegenheid om met familie, vrienden, buren of collega’s af te spreken en gezellig samen te genieten van diverse kleine gerechtjes en de verhalen eromheen.

Er zijn inmiddels al diverse foodfestivals in het land, maar de aankleding, de locatie en de sfeer maken dat dit festival met stip op 1 staat voor de deelnemers. Van pure, bijzondere ingrediënten worden vol passie de lekkerste hapjes bereid in de bijzondere rollende keukens, van caravan tot imposante foodtruck. Een feest voor het oog én voor de smaakpapillen. En er is voor elk wat wils. Het festival wordt gecompleteerd  met een mooie muzikale dressing van verschillende live bands.

welkomstbord festival

Voor jong en oud

Ook voor de jeugd is het Smaakmakers Festival een feest.  Er is een kindertheater, een kindercircus, een creatieve workshop pottenbakken en een draaimolen voor de kleuters en een springkussen.

Streekproducten, genieten van eten uit de natuur en van kunst

Landschapsbeheer Drenthe is ook weer aanwezig. Mensen die meer willen weten over de mogelijkheden van plukken en eten uit de natuur, kunnen dus hun hart ophalen. Op het festivalterrein is een markt ingericht met diverse smakelijke streekproducten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een bezoek aan het festival te combineren met het bekijken van diverse kunstobjecten in de directe omgeving, zie hiervoor www.grenslooskunstverkennen.nl.

Eerst even langs de geldautomaat

De toegang tot het festival is gratis. Je betaalt voor wat je eet en drinkt. Dat kan alleen contant. Meer informatie over het Smaakmakers Festival vind je op www.smaakmakersfestival.nl.

Reacties