Wheemhuus officieel van start

Foto: MJ Jonkers

Zaterdag 3 september openden wethouder Mirjam Pauwels en aannemer Harry Reins onder veel belangstelling het vernieuwde Wheemhuus. Het karakteristieke pand is, met de inzet van diverse lokale bedrijven, grootschalig opgeknapt en gemoderniseerd. Voor velen Zuidwoldigers, waaronder de aanwezige leden van muziekvereniging De Woudklank, was het bijzonder te zien hoe het gebouw een moderne, maar nog steeds herkenbare, uitstraling heeft gekregen.

 DSCF8475

Op woensdag 7 september bezochten ruim 400 belangstellenden het open huis. Eigenaresse Miriam IJlenhave is onder de indruk: ‘’Ik had gezien de historie van het gebouw zeker belangstelling verwacht, maar zoveel niet. De reacties zijn overweldigend. De mensen zijn verrast door hoe het er nu uitziet, maar ook over de behandelingen die het Wheemhuus gaat bieden. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor al deze belangstelling. Dit is een geweldige start.

DSCF8479

Wij hopen dat mensen ook straks gewoon even binnenlopen als ze meer willen weten. Mensen laten kennis maken met wat complementaire en reguliere zorg, of een combinatie ervan, bij bepaalde gezondheidsklachten kan betekenen, daar gaat het ons om.’’

DSCF8404

Het centrum voor complementaire en reguliere zorg beschikt over vijf individuele behandelruimtes en op de eerste verdieping is een grote zaal voor groepsactiviteiten, informatieavonden en workshops. Er zijn vanaf 5 september op verschillende dagdelen in de week totaal 21 therapeuten werkzaam.

Meer over het aanbod van het Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde is te vinden op www.wheemhuus.nl.

Reacties