Gezondheidscentrum ‘t Wheemhuus houdt open huis

Afgelopen zaterdag ging het Wheemhuus al open voor pers en genodigden, maar woendag 7 september zet het nieuwe Gezondheidscentrum tussen 15.00 en 20.00 uur haar deuren wijd open voor alle belangstellende inwoners van Zuidwolde en omgeving.

DSCF8454

Zaterdag werd het prachtig verbouwde centrum officieel geopend met toespraken, muziek en bloemen. Wethouder Mirjam Pauwels verrichtte de officiële openingshandeling maar eigenaresse Mirjam IJlenhave en haar man namen de gelegenheid eerst te baat om iedereen die hen geholpen had nog eens uitvoerig te bedanken.

DSCF8443DSCF8442 DSCF8470

Leuk detail is dat ‘t Wheemhuus in 1940 gebouwd werd door de overgrootvader van de man die nu de renovatie zo prachtig heeft uitgevoerd: Harry Reins van het gelijknamige bouwbedrijf. Ook voor Reins heel bijzonder want dit was tevens het allerlaatste project dat hij met zijn bedrijf afleverde. “Het gebouw is eerst een kerk geweest”, vertelt Reins. “Daarna is het gebruikt als opslag, gymlokaal, oefenruimte van de Wouldklank, het was dus eigenlijk de hele tijd al multifunctioneel” lacht hij. “We hebben nu echt elke meter gebruikt. Ik zag mogelijkheden om ook een bovenverdieping te maken, dus dat hebben we gedaan, daar is nu onder andere een groepsruimte. Wat ik zelf ook geweldig vind, is dat voor het hele project alleen plaatselijke leveranciers en bedrijven zijn gebruikt, De materialen, de inrichting, het is allemaal lokaal  ingekocht. Dat is toch hartstikke mooi!”

DSCF8480

Opvallend in de inrichring zijn de kamerbrede sfeerbeelden van locaties in en om Zuidwolde, van de hand van fotografe Esther van Genne. “Ik werd ervoor gevraagd”, zegt van Genne bescheiden. “Het idee sprak me erg aan en ik heb een complete serie foto’s gemaakt waar Mirjam zelf een selectie uit heeft gemaakt. En eerlijk gezegdben ik zelf ook nog wel een beetje verrast hoor, hoe ontzettend goed die foto’s het hier doen, zo enorm groot aan de wanden”, besluit ze tevreden.

DSCF8467

In het voormalige muziekgebouw ’t Wheemhuus is dus op 5 september een gezondheidscentrum voor complementaire en reguliere zorg gestart. Naast eigenaresse Miriam IJlenhave-Stukje zijn woensdag 7 september alle therapeuten aanwezig om informatie te geven over hun behandelingen en werkwijzen. Ook hebben ze deze dag allemaal een speciale openingsactie en een aantal therapeuten geven gratis een workshop. Voor kinderen zijn er ook activiteiten. Iedereen is welkom om te komen bekijken hoe het oude Wheemhuus veranderd is in een eigentijds centrum.

DSCF8483

Met het gezondheidscentrum wil initiatiefneemster Miriam IJlenhave de complementaire zorg en de reguliere zorg bij elkaar brengen. ‘’Ik heb 15 jaar gewerkt als fysiotherapeut en heb in de praktijk gemerkt dat een combinatie van beide disciplines zorgt voor een snellere en meer effectieve behandeling. Zo kan iemand die fysiotherapie nodig heeft, ook baat hebben bij bijvoorbeeld voedingsadvies. Of iemand met aanhoudende pijnklachten waar wij niet verder mee komen, kan   doorverwezen worden naar de acupuncturist. Ook is het voor de patiënt heel fijn dat meerdere behandelingen op dezelfde locatie mogelijk zijn.’’ DSCF8500

DSCF8485

In het centrum zijn zo’n 19 zelfstandige therapeuten werkzaam. Met een grote verscheidenheid aan specialisaties. Naast vijf individuele behandelruimtes, is op de eerste verdieping een grote zaal die bijvoorbeeld voor groepsactiviteiten, informatieavonden of workshops is te gebruiken. ‘’De karakteristieke uitstraling van het pand is behouden. Van binnen is alles gemoderniseerd en op meerdere plekken zijn nog oude elementen terug te vinden. We vinden het belangrijk dat mensen zich hier prettig voelen, in een bekend gebouw met een nieuw jasje.’’, aldus Miriam IJlenhave.

 

De therapeuten die woendag bij  het open huis aanwezig zullen zijn:

Annemieke Katerberg, Natuurgeneeskundig (kinder)therapeut
Astrid Kolfschoten, Massagetherapeut
Carla de Jong, Buteyko-therapeut, Psycholoog en Energetisch-therapeut
Chu Lam, Acupuncturist
Corina Dekker, Natuurgeneeskundig en Holistisch schoonheidsspecialiste
Davien Perik, Creatief therapeut en Natuurvoedingsadviseur
David Cheng, Tai Chi Gong (Yin Yang Geneeswijze)
Erna Bakhuis, BodyScan
Erna Koole, Klassiek homeopaat

DSCF8468

Gian Inder, Yogadocent
Iris Verdonk, Klassiek homeopaat
Jacobien Drenth, Logopedist en Trainer Leren Leren Methode
Jeanette Koster, Kinderyogadocent en Kindercoach
Jule Adam, Osteopaat (start november)
Man-Fai Hau, Arts en Medisch Acupuncturist
Margriet de Haan-Sappé, Orthomoleculair voedingscoach
Mariëtte Bosscher, Mindfulnesstraining en Balanscoaching
Drs. Peter Kortekaas, Psychosociaal therapeut, Geestelijk begeleider en Mindfulness trainer
Petra Middag, Kinderergotherapeut en coaching bij leerproblemen
Regina Westerink, Orthopedagoog Generalist NVO, EMDR-therapeut, Cognitief gedragstherapeut en Hypnotherapeut
Drs. Ronald van der Togt MBA, Business coaching en Personal coaching

Het Wheemhuus is gevestigd aan de Burgemeester Tonckensstraat 4 in Zuidwolde.

Meer over het aanbod van het Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde is te vinden op www.wheemhuus.nl.

Reacties