Gijs Broeksma Nederlands jeugdkampioen handboogschieten

Foto: Jelle Broeksma

Gijs Broeksma uit Ruinen is zondag kampioen geworden bij de cadetten (12-16 jr) op het Nederlands jeugd-kampioenschap handboogschieten in Almere.

NK 2016 6109

Gijs kwam uit in de klasse Heren Recurve. Hiermee prolongeerde Broeksma zijn titel van vorig jaar. Ondanks uitdagende weersomstandigheden wist Gijs zich als eerste te plaatsen in de kwalificatierondes. In de knock-out fase kwam hij vervolgens weinig grote problemen tegen en won hij de zg. ’gouden finale’ van Damian Vaes uit Helmond. Derde werd Jonah Wilthagen uit Hoofddorp. Overigens is dit trio afgelopen zomer ook uitgekomen in de Europese jeugdkampioenschappen, zowel individueel als als team.

NK 2016 6129

De recurve-klasse is de enige Olympische klasse in de boogschietsport, zoals we dit ook bij de afgelopen Olympische Spelen in Rio hebben kunnen volgen. Gijs is vorige week verhuisd naar Papendal om zich daar verder te kunnen ontwikkelen en verbeteren in de handboogschietsport. Door topsport en onderwijs (CTO: Centrum voor topsport en onderwijs) op elkaar af te stemmen is daar voldoende ruimte voor beide.

NK 2016 6135

 

 

NK 2016 6119
Rechts op de foto Franco Sluis, clubtrrainer van Gijs bij boogschietvereniging “Robin Hood”. Links ziet u Frans Koperdraat, de ’Rayontrainer’ van Gijs.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen