Glasvezel De Wolden start aanleg in Koekange

Foto: MJ Jonkers

Eindelijk is het dan zover. De nieuwsbrief van Glasvezel De Wolden meldde het bijna juichend: de schouwers gaan langs de deuren in Koekange en dat is in feite het startschot voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

DSCF8520 (Large)

DSCF8536 (Large) DSCF8526 (Large)

Het is nog even wennen voor de mannen met de zwarte polo’s van het Ruiner bedrijf Luning: met de iPad in de hand de deuren langs om overal de situatie ter plaatse te registreren en te vragen wat de wensen van de bewoner zijn ten aanzien van de plek waar de glasvezelaansluiting het huis in komt. Ook bij de bezochte inwoners van Koekange heerst nog wat zenuwachtige spanning. “Hebben we straks echt helemaal geen andere aansluitingen meer nodig? Ook niet voor de TV?”  De schouwers beantwoorden geduldig alle vragen terwijl ze ondertussen alle gegevens op hun iPad invoeren en verwijzen zonodig naar de website van Glasvezel De Wolden.

DSCF8521 (Large)

Na een ochtendje inwerken zijn de eerste straten geschouwd en begint het tempo er in te komen. Ook Gerhard Kippers, al vanaf het begin betrokken bij Glasvezel De Wolden en momenteel directeur van de Stichting, neemt een kijkje bij de schouw om tevreden te constateren dat alles op rolletjes loopt. “We gaan aanleggen, daar hebben veel mensen echt op zitten wachten” verklaart Kippers. “Nu is het zaak om hier in het pilot-gebied het aantal abonnementen te verhogen tot 70% van alle huishoudens, dan krijgen we van de financiers groen licht om het netwerk in heel De Wolden uit te rollen.” Dat betekent dat er in het pilot-gebied de komende maanden nog ca. 400 huishoudens een abonnement moeten nemen. Wie afwacht en pas na de aanleg een abonnement neemt, kan rekenen 400 euro aansluitkosten.

DSCF8525 (Large) (Large)

Achter de schouwers aan trekt de aanlegploeg Koekange binnen. Dan wordt er gegraven in de straten en worden er kabels van de straat naar de huizen geschoten. Ondergronds, dus de meeste tuinen en opritten blijven gewoon in tact.

DSCF8544 (Large)

Reacties