Successen bij Dijkhuizenrun & Plinq Loopfestijn

28e Dijkhuizenrun had een record aantal deelnemers. Ruim 300 lopers stonden aan de start bij de verschillende afstanden: 1 , 2, 5 en 10 kilometer.

Jeugd

De jeugdige HAC’63 atleten, Dylan Lucas en Tim van Es,  liepen de afstand van 2 kilometer. Dylan kon goed meekomen maar ondanks zijn versnelling in de laatste meters miste hij net het podium en

Tim van Es eindigde in de top 10.

5 en 10 km

De 5 en 10 kilometer startte beide om 18:30 uur en dit parcours bestaat uit één en twee rondes van 5 kilometer. Vanuit het centrum voert het parcours naar het buitengebied over verharde, onverharde wegen en schelpenpaden.

De senior atlete van HAC’63, Eline Glas, liep haar 2e 5kilometer wedstrijd na de zomervakantie. Eline liep haar 5 kilometer vol overmacht en won met haar tijd van 18:35. In dezelfde categorie werd

Ilona Stille 2e dame senior in 21:35 en Robin Prent miste net het podium met haar tijd van 21:44. Bij de dames masters liepen de HAC’63 atleten Heidy Snijders en Cathy van Es-Bode voorin het deelnemersveld in deze categorie. Milou Lendfers uit Zuidwolde moesten de beide atleten laten gaan. Na 3 kilometer kon Cathy een lichte versnelling inzetten en Heidy kon net niet meekomen doordat ze 2 wedstrijden in 2 dagen liep. Milou werd bij de dames masters 1e in 21:26, Cathy 2e in 22:25 en Heidy pakte toch een mooie 3e plaats in 22:57.

Alwin Heijting Foto van Jan Wouter

Bij de mannen senior was het volledige podium voor HAC’63. Met een ruime voorsprong ging de overwinning naar Alwin Heijting in 15:56, de 2e plaats naar Dave Hulzebos in 17:43 en Jorick Nijenhuis was blij met zijn 3e plaats in 17:53.

Kasper Wulff en Horst van den Berg maakten het spannend in hun categorie masters. Kasper liep goed voorin en mocht met zijn tijd 18:32 op het hoogste schavot staan. Horst van den Berg moest genoegen nemen met een 4e plaats in 19:18.

10 km

Ook bij de 10 kilometer werden er podiumplaatsen behaald door HAC’63 atleten. Atlete Ine Strijker liep in een tijd van 40:44 naar een 2e plaats overall en in haar categorie dames senior. Albert-Jan de Haan finishte als3e bij de mannen senioren in 37:33. In de categorie masters 50+ werd Rob van de Graaf 2e in 37:48 en werd Johan Hulzebos 3e in 38:46.