Verslag Alkeloop en Wiekloop

Foto: alkeloop/wiekloop

Het  afgelopen weekend werd er flink wat hardgelopen en de hitte deerde de atleten niet om goede prestaties neer de zetten in alle evenementen op vrijwel alle afstanden.

Alkeloop_2016

Als eerste was er op vorige week woensdag woensdag de Alkeloop, die door Alteveer en Kerkeveld loopt en door de buurtverenigingen daar wordt georganiseerd. Bovenaan in het programma stonden de kinderafstanden, een 1 en een 2 kilometer. Hier werd getoond dat er tussen de leden van HAC genoeg jong talent aanwezig is, met een 3e plaats voor Milou Carssies bij de meisjes op de 1 kilometer, en een 4e plaats voor Dylan Lucas op de dubbele afstand. Daarna was het aan de volwassen om hun conditie te laten zien, en dat gebeurde met een overwinning met maar een paar seconde voorsprong bij de vrouwen op de 5 kilometer door Ilona Stille. Ook Laura Prins en Denise Lucas liepen vooraan mee, met als resultaat respectievelijk een 4e en 6e plaats. Die plekken werden herhaald op de 10 kilometer bij de vrouwen door Heidy Sneijders en Manon Vos. Bij de mannen werden de plekken 2 tot en met 5 allemaal bezet door HAC leden, namelijk Harm Jan Martens, Job IJtsma, Frank Everts en Dave Hulzebos. Ook de plekken 7, 8, 9 en 10 waren voor HAC, met Jerome Corba, Jan-Bart Kip, Sander Kikkert en Horst van den Berg. Deze dominantie werd op de 10 kilometer voortgezet, met het volledige podium van de mannen senioren voor HAC leden Bastian Zandbergen, Albert Jan de Haan en Jeroen Pieter van den Vliet. Verder was er ook podium voor Bert Karssies bij de heren 40+ op deze afstand, en plekken 1 en 2 voor Rob van den Graaf en Johan Hulzebos bij de heren 50+.

logo Wiekloop 2012

De donderdag na de Alkeloop stond er alweer een evenement op het programma, namelijk de Wiekloop in de Wijk. Hier was HAC iets minder, maar toch nog steeds erg sterk aanwezig. Dylan Lucas zette de goede lijn voort, en liep naar een 1e plek op de pretloop voor jongeren. Op de 5 kilometer werd er een 2e plek gepakt door Jorick Nijenhuis bij de senioren, een 3e plek voor Kasper Wulff bij de heren 40+ en bij de heren 50+ werden de bovenste 2 treden van het podium bezet door Rob van den Graaf en Horst van den Berg. Bij de vrouwen was er op de 5 kilometer alweer een overwinning voor HAC, dit keer door Anouk Lindenholz. Ilona Stille pakte haar 2e podiumplek in evenzoveel dagen, en was de runner-up. Ook Heidy Snijders en Cathy van Es pakte respectievelijk een 1e en 2e plek op de 5 kilometer in de leeftijdscategorie 45+. De officiële Wiekloop ging daarna van start, en was 10 kilometer lang. In een sterk veld liep Erik Lindenholz hier naar een 2e plek, en werden Lamco en Johan Hulzebos allebei 1e, in de 40+ en 50+ klassen.

Reacties